Jandarmeria Alba continuă acțiunile executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus.

26 octombrie 2020 22:050 comments

O persoană a fost sancționată de jandarmi cu amendă pentru nepurtarea măștii de protecție după ce anterior a mai fost sancționată cu avertisment scris pentru aceeași faptă, totodată au mai fost aplicate și 51 de avertismente scrise.

 

Jandarmeria Alba continuă acțiunile  executate pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus. În acest context, duminică, 25 octombrie, echipajele de jandarmerie, alături de alte structuri și autorități, au acționat pe raza județului Alba. Pe timpul misiunilor executate în vederea verificării respectării măsurilor impuse prin  Legea nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au fost verificate de către jandarmi mai multe zone aglomerate, printre care parcuri, terase, mijloace de transport în comun și autogări. Au fost aplicate 52 de sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, respectiv 51 de avertismente scrise și o amendă contravențională în valoare totală de 500 de lei. Facem precizarea că persoana sancționată cu amendă a mai fost sancționată anterior cu avertisment scris, tot pentru fapta de nepurtare a măștii de protecție.

Sub coordonarea Instituției Prefectului- Județul Alba, acțiunile vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora este unul preventiv și de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție sanitară. Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com