Jandarmeria Alba în vizită la Colegiul Național Bethlen Gabor – Aiud

19 aprilie 2018 20:352 comments

 Azi, 19 aprilie a.c., jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Aiud, au fost invitații elevilor și a cadrelor didactice de la Colegiul Național Bethlen Gabor din municipiul Aiud pentru a desfășura o activitate de prevenire a faptelor antisociale.

Scopul acestei activități desfășurate, este de a preveni anumite manifestări antisociale sau a unor comportamente ale elevilor, de natură a-i transforma în autori, respectiv în victime ale unor fapte antisociale.

De asemenea se dorește creșterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecințele juridice ale unor asemenea comportamente antisociale precum și informarea cu privire la modalitățile de sesizare a unor eventuale fapte antisociale de care au luat la cunoștință sau cărora le-au căzut victime.

Alte teme de discuție au fost atribuțiile și rolul jandarmeriei în societate precum și împărtășirea unor experiențe trăite de jandarmi în ceea ce privește prevenirea și combaterea infracționalității juvenile și unele tipuri de intervenție pe timpul desfășurării misiunilor specifice.

Elevii au pus întrebări referitoare la temele aduse în discuţie, aceştia au participat activ la dezbatere, au avut nelămuriri la care au primit răspuns, această interactivitate ducând la o mai bună  înţelegere a aspectelor prezentate de jandarmi.

 

La sfârşitul activităţilor, echipamentul de intervenţie al jandarmilor a atras interesul copiilor, mai ales că acesta a fost purtat de un “mascat”. Acesta a explicat elevilor că jandarmii nu bat ci intervin, a făcut diferenţa între bătaie şi intervenţie şi le-a expus ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc. Explicaţiile nu i-au descurajat pe adolescenţi, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi.

 

 

     

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com