Jandarmeria pe înţelesul tuturor la Liceul Teoretic “Petru Maior” din Ocna Mureş

14 noiembrie 2013 08:350 comments

Afis Campanie TE VREM IN SIGURANTA! - 2013Încă o acţiune din calendarul activităţilor planificate în cadrul campaniei naţionale “Jandarmeria pe înţelesul tuturor” a avut loc miercuri, 13 noiembrie, la Liceul Teoretic “Petru Maior” din oraşul Ocna Mureş. La activitate au participat peste 100 de elevi, cărora jandarmii le-au reliefat importanţa adoptării unui comportament adecvat şi civilizat în şcoală şi societate, le-au vorbit despre consecinţele de ordin juridic ale actelor de violenţă verbală şi fizică precum şi despre aspectele care ţin de siguranţa personală, respectiv influenţa anturajului.
Prezent la activitate, viceprimarul oraşului Ocna Mureş, Pavel – Gligor Podariu a precizat că pentru autorităţile locale “elevii trebuie să aibă parte la şcoală atât de condiţii bune de studiu cât şi de un climat de siguranţă, în scopul dezvoltării lor corespunzătoare, atât din punct de vedere educaţional cât şi emoţional”. Reprezentantul administraţiei locale a apreciat campania derulată de Jandarmeria Alba ca fiind “un demers util şi necesar într-o perioadă în care grija faţă de copii trebuie să fie direct proporţională cu provocările societăţii, în care generaţiile tinere nu îşi mai pot găsi drumul corect, fără buna îndrumare din partea autorităţilor, a şcolii şi a familiei”.
De asemenea, preşedintele Asociaţiei „Bunici şi nepoţi”, Călin Radu, a captat atenţia copiilor prin prezentarea câtorva alternative de petrecere a timpului liber propuse de asociaţie tinerilor şi şi celor mai puţin tineri.
În viziunea noastră, campania promovată de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Avram Iancu” Alba conduce la crearea unui sistem de comunicare reală şi eficientă între instituţiile cu rol în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică, în protejarea bunurilor şi valorilor publice şi private, Jandarmerie – Comunitate locală – Şcoală şi elevi şi familiile acestora. Avem convingerea că, prin activităţile sale, Campania “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”urmăreşte concentrarea intereselor comune privind prevenirea şi controlul fenomenelor nedorite care pot apărea în şcoală sau în proximitatea acesteia, iar responsabilizarea elevilor şi a părinţilor acestora, precum şi implicarea lor în activităţi care promovează un mediu lipsit de violenţă conduce, cu siguranţă, la optimizarea climatului şcolar, ceea ce este de interes pentru toţi cei implicaţi în actul educaţional, a declarat la sfârşitul întâlnirii doamna Carmen Vasilca – directorul unităţii de învăţământ.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com