Jandarmii albaiulieni printre elevii din Stremt

8 iunie 2017 12:280 comments

Joi, 8 iunie, jandarmii albaiulieni s-au aflat în mijlocul elevilor și cadrelor didactice, la Școala Gimnazială din localitatea Stremț în cadrul programului național Școala Altfel „Să știu mai multe, să fiu mai bun”.

Întâlnirea a durat 2 ore şi a avut ca obiective înțelegerea rolului Jandarmeriei române în societate și împărtășire experienței jandarmilor pentru prevenirea și combaterea infracționalității juvenile.

Jandarmii din cadrul Detașamentului I Mobil și Serviciului Ordine și Siguranță Publică le-au explicat copiilor pe înțelesul lor, rolul și atribuțiile Jandarmeriei Române în asigurarea unui climat de ordine și liniște publică, după care a fost prezentat un material video despre exercițiile demonstrative specifice jandarmilor și o scurtă prezentare a Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

„În cea de-a doua parte au fost prezentate copiilor o parte din materialele și tehnica de intervenție specifice jandarmilor, după care cei mici nu s-au lăsat pâna nu au probat toți echipamentele de intervenție specifice jandarmilor. La sfârșitul activităților desfășurate copii s-au arătat deosebit de încântați de ce au văzut și au învățat astăzi și au promis că vor deveni jandarmi când vor fi mari iar cadrele didactice au transmis mulțumiri și aprecieri jandarmilor albaiulieni pentru activitatea desfășurată”, a precizat slt. Marius Adrian Ştefan, din cadrul Compartimentului Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com