Jocuri sportive tradiţionale la Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea

19 august 2013 12:291 comment

Cugir - afis festivalul intl de dansuri - v1 - 16072013Sâmbătă, 24 august în Poiana cu goruni din Vinerea vor fi reproduse o parte din luptele şi jocurile sportive tradiţionale. Aruncarea suliţei, trasul cu arcul, aruncarea greutăţii, trasul frânghiei, căratul apei, lupta pe butuci, ştafeta cu greutăţi, căţărarea pe catarg sunt competiţiile la care tinerii din Cugir şi Vinerea sunt provocaţi să îşi demonstreze vitejia şi dibăcia. Aceste competiţii se doresc a fi un punct de atracţie a ediţiei a II-a a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, în perioada 22-25 august.
În concurs vor intra 3-4 echipe, unele dintre acestea fiind deja formate de către cei care sau arătat interesaţi. Cert este că organizatorii îşi propun să fie reprezentate toate zonele din Cugir: oraşul vechi, zona blocurilor, Vinerea, fiecare echipă urmând a se lupta sub un steag ce le va conferi identitate în cadrul luptelor menţionate. Cei care se vor dovedi cei mai buni vor fi premiaţi de către Primăria şi Consiliul Local Cugir.
Reamintim că Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare de la Vinerea este dozat cu momente care garantează reuşita evenimentului: spectacol folcloric, ansambluri şi interpreţi de valoare, o paradă a portului popular, un inedit spectacol pirotehnic, tradiţionalul foc de tabără, toate întregite de un cadru natural deosebit cu stejari seculari. Vor fi prezente ansambluri din ţară şi străinătate, precum şi interpreţi îndrăgiţi: Dumitru Fărcaş, Adina Hada Medrea, Robert Târnăveanu, Gabriela Tuţa şi Eugen Mihăilă.
Festivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică”. Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com