Judetul Alba, cod galben de vreme instabila, cu ploi, vant si grindina

20 septembrie 2017 13:031 comment

Reguli de comportare în cazul avertizării de COD GALBEN

În perioada 20 septembrie 2017, ora 10.00 – 21 septembrie 2017, ora 21.00 județul Alba se află sub avertizare de Cod Galben care vizează perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, descărcări electrice, căderi de grindină și cantități de apă însemnate.

În anumite intervale de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25… 30 l/mp și cu precădere în nord-vestul țării, iar în zona Carpaților Occidentali, pe arii restrânse, 50…60 l/mp.

RECOMANDĂRILE făcute de ISU Alba

Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice, să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția și să deconecteze aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată din Google Play Store aici: http://bit.ly/26rF2w4 și din App Store aici: http://apple.co/1rfuPTa.

Cunoaşterea măsurilor de protecţie vă pot salva viaţa şi pe cei dragi !

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com