Judeţul Alba nu are drumuri sau localităţi izolate

14 februarie 2012 16:530 comments

Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în uşoară creştere faţă de ziua de luni, înregistrându-se o temperatură minimă de – 16,1 grade Celsius la Roşia Montană şi – 8,8 grade Celsius la Sebeş. Stratul de zăpadă din judeţ atinge cel mai mare nivel la Arieşeni (75 cm) şi Scărişoara (58 cm).
Personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă împreună cu patrulele MAI au depistat, în ultimele 24 de ore, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, şase persoane cu nevoi, care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute.
Acestea au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (3 cazuri) şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba (3 cazuri), ridicând la 110 numărul cazurilor înregistrate pe întreaga perioadă.
Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.
Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru menţinerea în condiţii optime de circulaţie a arterelor din judeţ. În acest moment se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt drumuri sau localităţi izolate. D.J. au intervenit cu 37 de utilaje, 109 persoane şi 359 mc de material antiderapant; D.N. au intervenit cu 37 de utilaje, 59 persoane şi 262 tone de material antiderapant.
Inspectoratul Şcolar Judeţean a aprobat suspendarea cursurilor pentru perioada 14- 15 februarie, din cauza gerului şi viscolului, pentru trei unităţi de învăţământ, astfel: Şcoala cu cls. I-VIII Blandiana, cu structurile: Şcoala cu cls. I-IV Acmariu şi Grădiniţa cu program normal Blandiana.
Referitor la unităţile de învăţământ din comuna Săsciori (Loman, Tonea şi Pleşi), acestea nu au mai fost închise, deoarece condiţiile meteorologice şi starea drumurilor nu a mai impus această măsură.
Deşi judeţul Alba nu se mai află sub Atenţionare Meteorologică, CJSU Alba monitorizează în continuare acţiunile de intervenţie, pentru menţinerea climatului de normalitate pe raza judeţului.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com