Judetul Alba promovat la Zilele Landului Brandenburg

11 septembrie 2017 18:491 comment

ADR Centru – comunicat

Timp de trei zile, in perioada 8-10 septembrie 201, o delegatie a Regiunii Centru a reprezentat Romania la un eveniment important din Landul Brandenburg, Germania. In total, circa 1.000 de cetateni germani au vizitat standurile organizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Centrul de Cultura „Augustin Bena” Alba, cu sprijinul unor mesteri populari din Ighiu si ai unui grup de elevi de la Liceul German Sebes si de la Scoala Sf. Iosif din Alba Iulia. Evenimentul a fost coordonat in Germania de Reprezentanta landului german in Regiunea Centru, inscriindu-se in parteneriatul larg, demarat odata cu vizita in Regiunea Centru a doamnei Anne Quart, Secretar de Stat pentru Afaceri europene, din Brandenburg. Informatiile despre atractiile turistice si potentialul socio-economic al judetelor Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu au fost prezentate germanilor intr-o forma inedita, ca urmare a spectacolelor de traditii si folclor autentic, reprezentand viata oamenilor din Regiunea noastra.

Ca urmare a participarii cu mult succes a reprezentantilor ADR Centru la editiile din ultimii ani ale Zilelor Landului Brandenburg, conducerea Primariei din orasul Bad Freienwalde si Asociatia de turism locala, au transmis, catre Agentie si catre Consiliul Judetean Alba o invitatie de a participa la editia din acest an a evenimentului Zilele Orasului. In anii 2010-2016 mii de vizitatori au trecut pe la standurile regiunii noastre, partenera cu landul german de peste un deceniu, fapt pentru care, in acest an, participarea romaneasca a fost mai ampla, in vederea prezentarii obiceiurilor deosebite ale oamenilor din inima Romaniei.

Expertii ADR Centru au prezentat oportunitatile de petrecere a timpului liber in Regiunea Centru, au subliniat frumusetea atractiilor turistice si traditiile din regiune, expunand materialele de prezentare ale celor sase judete, dar si ale multor municipalitati care au pregatit brosuri si pliante in limba germana. In standul roman au fost organizate proiectii ale unor filme realizate in Transilvania. Pentru ca publicul german sa fie atras la standul regiunii noastre si pentru ca localnicii sa se poata informa cu privire la dezvoltarea vietii economico-sociale in Regiunea Centru, grupul de artisti si mesteri populari coordonat de Centrul de Cultura „Augustin Bena” au organizat mini-spectacole, si i-au invitat la stand, dar si in Romania, pe participantii la sarbatoarea germana, inclusiv prin chemari de tulnice si cu cantece populare de exceptie. Toti cei care au vizitat standurile puse la dispozitie de organizatori s-au documentat despre posibilitatile de investitii si de petrecere a timpului liber in regiunea noastra.

„Parteneriatul nostru cu Landul Brandenburg se dezvolta continuu, de aproape 15 ani, iar in anul urmator vom avea jubileul de un deceniu al unei cooperari institutionalizate, ca urmare a deschiderii Reprezentantei Landului Brandenburg in Regiunea Centru. Activitatea noastra vizeaza, in primul rand, prezentarea posibilitatilor de investitii in intreaga regiune si de dezvoltare economica bilaterala, lucru care implica inclusiv atragerea de turisti din Germania in Regiunea Centru. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informatii, ca sa sustinem activitatile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativa. Legat de aceste activitati de parteneriat, am considerat ca orice prezenta romaneasca in Germania nu poate fi decat de bun augur, de aceea am sprijinit schimburile in domeniul turismului cultural. Cautam permanent noi oportunitati de cooperare, cautam sa atragem investitori si ne bazam pe acest gen de relatii bilaterale pentru a ne face cunoscuti, in primul rand pentru publicul larg. Beneficiind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea de fonduri pentru dezvoltare, dar si sa cream aici, in mijlocul Transilvaniei, un climat socio-economic cat mai apropiat de cel din Germania”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, referindu-se la vizita delegatiei Regiunii Centru in landul german Brandenburg.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com