Judetul Alba: salariul mediu este de 2.002 de lei

30 august 2017 09:022 comments

Ziarul Financiar face o interesanta analiza a salariului mediu în România, iar judeţul Alba se află sub media naţională.

Conform celor de la Ziarul Financiar „angajaţii din Bucureşti câştigă, în medie, peste 3.000 de lei net pe lună, cu aproape 30% mai mult decât nivelul salarial al unui angajat care primeşte salariul mediu pe economie (de 2.360 de lei net în luna mai a acestui an), arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Institutul Naţional de Statistică. La polul opus este situaţia angajaţilor din Teleorman, care au cele mai mici salarii din România, de numai 1.720 de lei net, la jumătate faţă de bucureşteni şi cu 27% sub media naţională”.

Cu 2.002 de lei salariu mediu, judeţul Alba se află sub media naţională (2.360 lei).

La sfârşitul anului 2015 în Judeţul Alba erau doar 82.287 de angajaţi (salariaţi).

„Nivelul salarial pe judeţe ilustrează două tipologii de zone din România: unele dezvoltate, concentrate în jurul a 5-6 oraşe mari plus zonele limitrofe, unde majoritatea angajaţilor lucrează la privat şi câştigă peste nivelul salariului minim pe economie, şi unele slab dezvoltate, unde există foarte puţini angajaţi dintre care cei mai mulţi lucrează la stat sau pe salariul minim, spun consultanţii”, mai spun cei de la Ziarul Financiar. În categoria a doua se situează judeţul Alba, cu o economie săracă şi oraşe cu puţini angajatori privaţi, care oferă salarii modeste.

http://www.zf.ro/profesii/ma-duc-lucrez-londra-bine-ma-duc-cluj-iar-weekend-ma-duc-parinti-harta-salariilor-judete-angajat-bucuresti-salariu-mediu-peste-3-000-lei-net-luna-dublu-fata-salariat-teleormanean-16708039

Sursa foto: Ziarul Financiar

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com