L-A ATACAT CU TOPORUL!

26 august 2021 14:590 comments

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, la data de 21.08.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 24 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă la omor şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 13.08.2021, în jurul orei 16,00, în timp ce se aflau în faţa porţii de acces a unei plantaţii de afine situată pe raza localităţii Vinerea, jud. Alba, de faţă cu mai multe persoane şi pe fondul unui conflict avut anterior în cursul zilei, inculpatul a aplicat victimei, un bărbat în vârstă de  32 de ani, o lovitură cu un topor, cu tăișul, în direcţia capului acesteia. Actul de violență astfel exercitat a cauzat persoanei vătămate leziuni traumatice la nivelul braţului drept, folosit pentru apărare, care au necesitat pentru vindecare 18-20 zile îngrijiri medicale.

            Inculpatul s-a sustras efectuării cercetărilor penale, astfel că, la data de 24.08.2021, în urma administrării mai multor probe, procurorul a propus arestarea preventivă în lipsă.

La data de 26.08.2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile de la punerea în executare a mandatului .

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic, Poliţia Oraşului Cugir.

 

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com