La 75 de ani-a sarit cu toporul la bataie!

9 aprilie 2020 21:192 comments

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a dispus la data de 08.04.2020, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva unui inculpat în vârstă de 75 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

În fapt, la data de 07.04.2020, în jurul orelor 17,43, în timp ce se afla la domiciliul său din comuna Sâncel, jud. Alba, împreună cu victima, un consătean în vârstă de 74 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan, inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată, în mod repetat, cu un topor în zona capului, cauzându-i multiple leziuni traumatice, inclusiv de autoapărare la nivelul mâinilor, care necesită pentru vindecare un număr de 40-45 zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii.

 Urmare referatului procurorului cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpat pentru comiterea infracţiunii de tentativă la omor, la data de 08.04.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

                Procurorul criminalist continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic şi Poliţiei Municipiului Blaj.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com