La Aiud a fost inaugurată o baie publică modernă

18 martie 2012 11:540 comments

Vineri, la Aiud, a fost inaugurat un important obiectiv social proiectat în dorinţa de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor cu o situaţie precară. Este vorba despre o investiţie româno-elveţiană – Baia Publică din Aiud – un parteneriat între administraţia locală, Instituţia Prefectului judeţul Alba – Biroul Judeţean pentru Romi şi Asociaţia Mesemrom, în valoare de aproape 150.000 de euro (609.769 de lei).
În anul 2008, Asociaţia Mesemrom şi-a exprimat intenţia de a contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor de etnie romă din municipiul Aiud. În anul 2009, Consiliul Local Aiud a aprobat acordul de principiu pentru realizarea investiţiei şi a pus la dispoziţie imobilul, o fostă centrală termică.
Clădirea a fost reabilitată şi recompartimentată şi a fost dotată cu spălătorie şi uscătorie (cu 5 maşini de spălat şi 5 maşini de uscat rufe), compartimente pentru rufe curate şi murdare, două vestiare, 10 duşuri, din care 7 pentru femei şi 3 pentru bărbaţi, 5 grupuri sanitare, magazie pentru produse de spălătorie, birou administraţie, sală de aşteptare şi sală multifuncţională dotată cu mobilier.
Pentru reducerea cheltuielilor au fost montate panouri solare pentru producerea apei calde.
La baia publică, tarifele vor fi diferenţiate în funcţie de venit, cu facilităţi pentru persoanele cu venituri foarte mici, banii strânşi astfel urmând să fie folosiţi pentru plata utilităţilor şi a altor cheltuieli de susţinere a proiectului.
Contribuţia Asociaţiei Mesemrom la realizarea acestui proiect a fost de 67.000 de euro, din care o parte au fost folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com