La Albac are loc Târgul Naţional de Turism Rural

23 august 2012 18:461 comment

Anul acesta, în perioada 8 – 9 septembrie, Consiliul Judeţean Alba, alături de Primăria comunei Albac, având ca partener ANTREC România, organizează cea de-a VIII-a ediţie a Târgului Naţional de Turism Rural de la Albac.
Ca şi în anii trecuţi, târgul oferă o serie de surprize participanţilor, programul său fiind astfel alcătuit încât să se adreseze deopotrivă profesioniştilor din sectorul turistic dar şi simplilor vizitatori, aflaţi în zonă ca turişti.
Manifestările vor fi deschise oficial sâmbătă, 8 septembrie, participanţii având apoi ocazia de a vizita standurile amenajate, de a degusta produsele pregătite în cadrul concursului gastronomic, de a vizita pensiunile din zonă înscrise la târg sau de a participa la seminariile dedicate dezbaterii problemelor turismului rural. Cea de-a doua zi a târgului este rezervată festivităţilor de premiere şi spectacolului folcloric care va închide manifestările.
De remarcat este, şi anul acesta, organizarea concursului de pescuit „Aventuri în Apuseni”, concurs mult îndrăgit de participanţii de până acum, ce va începe din pre-ziua târgului, respectiv joi, 7 septembrie, şi se va încheia duminică, 9 septembrie, având în total 4 manşe de întrecere.
Un alt moment moment inedit este vernisajul Taberei Naţionale de Pictură de la Albac, aflată la a doua ediţie, ce are ca temă „Desenul caselor din APUSeni”. Tabăra se va deschide duminică, 26 august la ora 17:30, la pensiunea FelyViss din Albac, urmând ca lucrările artiştilor să poată fi admirate apoi în cadrul Târgului Naţional de Turism Rural.
„După cum ştiţi deja, Târgul de la Albac face parte din programul Consiliului Judeţean Alba de dezvoltare a turismului rural, scopul său fiind acela de a promova potenţialul turistic al Munţilor Apuseni.
Ne mândrim că, după 7 ani, târgul nostru este singurul de acest gen din ţară. Implicarea CJ Alba şi a Primăriei Albac în organizarea sa, precum şi calitatea ofertei turistice din zonă sunt factorii determinanţi care au făcut ca acest târg să reziste în timp şi să se dezvolte”, spune Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

Programul manifestării

Vineri, 7 septembrie
14:00 – 20:00 – primirea expozanţilor şi amenajarea stand-urilor;
15:00 – concurs de pescuit „Cupa Aventuri în Apuseni” – manşa I.
Sâmbătă, 8 septembrie
09:00 – concurs de pescuit „Cupa Aventuri în Apuseni” – manşa a II-a;
10:00 – deschiderea oficială a Târgului Naţional de Turism Rural Albac – ediţia a VIII-a (vizitarea stand-urilor);
11:30 – vernisajul expoziţiei „Desenul caselor din APUSeni” – Tabăra naţională de pictură;
14:00 – seminarii şi gastronomie;
15:00 – concurs de pescuit „Cupa Aventuri în Apuseni” – manşa a III-a;
16:00 – vizită la pensiuni.
Duminică, 9 septembrie
08:00 – Concurs de pescuit „Cupa Aventuri în Apuseni” – manşa IV;
13:00 – gastronomie;
13:30 – festivitatea de premiere a concursului de pescuit;
14:30 – spectacol folkloric.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com