La Blaj, administraţia locală va moderniza principala piaţă din oraş

23 octombrie 2012 12:400 comments

Primăria municipiului Blaj a demarat lucrările de modernizare a principalei pieţe agroalimentare din oraş. Termenul de finalizare este luna mai a anului viitor, lucrările urmând să se deruleze în două etape, astfel încât activitatea pieţei să nu fie întreruptă total. Lucrările pentru amenajarea Pieţei Agroalimentare din Blaj au prevăzute în contract montarea de dale pe întreg perimetrul acesteia, canalizare, rigole, gard şi porţi de acces noi.
Decizia demarării acestei investiţii este în strânsă legătură cu activitatea pieţei, edilii Blajului nedorind să priveze comercianţii de principalul vad de desfacere a produselor agricole. Odată cu apropierea sezonului rece, legumele şi fructele s-au împuţinat, aşa că s-a putut da startul modernizării, după construirea halei pentru comercializarea produselor de origine animală.
Valoarea estimată a acestei investiţii este de 420.000 lei, banii provenind, în cea mai mare parte, din veniturile pe care le-a înregistrat piaţa în ultimii 5 ani, dar şi din bugetul local.
Reprezentanţii Primăriei Blaj susţin că necesitatea modernizării pieţei este cu atât mai evidentă, cu cât, în ultimii ani, numărul producătorilor agricoli care folosesc piaţa agroalimentară din Blaj a crescut în mod exponenţial. Legumele şi fructele comercializate de aceştia au primit recunoaştere pentru calitatea şi preţul practicat.
„Pentru că ne preocupă producătorii agricoli din zonă, dar şi pentru că nu am dorit să privăm blăjenii de produse proaspete, lucrările au început doar pe o jumătate din piaţă, celălalt sector fiind funcţional”, spune primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com