La Blaj modernizarea oraşului continuă

26 iunie 2013 13:150 comments

piata-1848-blajChiar dacă tradiţional vara este anotimpul dedicat vacantelor, importante investiţii în infrastructură şi în aspectul edilitar al municipiului se desfăşoară în această perioadă la Blaj.
Cea mai importantă investiţie care se derulează în prezent în municipiul de la confluenţa Târnavelor, extinderea lucrărilor de canalizare, poate raporta în prezent un procent de realizare de 30%. Acest lucru se concretizează practic în 10 kilometri de extindere realizaţi din totalul de 30 prognozaţi. Administraţia publică locală este în discuţii în prezent cu firma care execută lucrările de extindere a canalizării pentru o suplimentare a forţei de munca prin crearea unei noi echipe de muncitori menite să accelereze ritmul de implementare al acestui proiect.
Lucrările de modernizare a Pieței Mari Agroalimentare în ciuda unui ușor decalaj, sunt programate să fie finalizate până la sfârşitul acestei luni.
Ca urmare a lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare, edilii monitorizează în această perioadă modernizarea străzilor Iazului și Morii cu tot ceea ce înseamnă trotuare, rigole și asfalt. Termenul de finalizare este 1 iulie.
Pe strada Golescu, unde s-a încheiat lucrarea de montare a trotuarelor și rigolelor, până în data de 15 iulie, se va turna un strat asfaltic nou.
Şi lucrările de construcție la cele două cămine culturale din Petrisat și Mănărade sunt în grafic urmând ca până la sfârșitul lunii septembrie acestea să fie finalizate.
Doar anul viitor însa administrația publică locală va bugeta dotarea acestora cu mobilierul și aparatură necesară.
Lucrările de modernizare la Parcul Timotei Cipariu sunt puţin întârziate datorită ploilor înregistrate în ultima perioadă. În prezent se conturează aleile, se montează fântâna arteziană şi se constrieste un zid de sprijin care are de asemenea şi un rol estetic în proiectul de modernizare.
La parcul din centrul localității Mănărade deși moderizarea a fost începută doar în această primăvară, lucrarea este aproape de finalizare, aceasta urmând a fi dată în folosință în luna august. În prezent se lucrează încă la montarea aleilor, urmează iluminatul şi apoi gardul împrejmuitor.
Rămâne deosebit de importantă în această perioadă şi activitatea Serviciului Zone Verzi. Pe tot parcursul verii vegetaţia necesita o activitate de cosire accelerate, plantele trebuie înlocuite acolo unde este cazul şi zonele verzi trebuie în permanenţă udate.
“Administraţia publică locală nu intra în vacanţă! Obiectivul nostru e să profităm la maxim de un anotimp excepţional din punctul de vedere al lucrărilor de investiţii pe care le putem executa în oraş.”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com