La furat de lemne…

27 ianuarie 2020 20:240 comments

Mai multe persoane care au sustras lemne din Pădurea Cărbunari și Pădurea Veseuș au fost surprinse de echipaje mixte formate din jandarmi şi organe silvice. Au fost sancționate contravențional, iar lemnele au fost confiscate.

 

Cele două păduri din preajma municipiilor Blaj și Aiud se află în atenţia jandarmilor şi organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic Aiud, iar aceștia acţionează în sistem integrat pentru combaterea infracţiunilor şi contravenţiilor. În urma unei acţiuni comune desfăşurate în perioada 23 – 24 ianuarie a.c. , 6 persoane au fost depistate în timp ce transportau lemne furate, cu scopul de a le valorifica în interes personal. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că lemnele au fost sustrase din pădurile amintite şi, în conformitate cu prevederile legale, făptașii au fost sancţionați cu amendă în valoare totală de 11000 lei. Totodată, lemnele au fost confiscate şi date în custodie ocolului silvic competent teritorial.

Ca de fiecare dată, recomandăm celor care au cunoştinţă de astfel de fapte să le semnaleze în continuare cu aceeaşi promptitudine şi îi asigurăm de întreaga noastră disponibilitate de intervenţie pentru depistarea şi sancţionarea vinovaţilor. De asemenea, reiterăm faptul că, deşi suntem conştienţi că  în unele cazuri vorbim probabil de cantităţi mici de lemne recuperate, suntem convinşi că frecvenţa acestor acţiuni şi operativitatea dovedită de echipajele de jandarmerie pot contribui la impunerea legislaţiei incidente şi, mai mult, la educarea cetăţenilor în spiritul respectării acestei legislaţii.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com