La IJJ Alba, 69 de jandarmi au fost avansaţi în grad

1 august 2012 18:330 comments

Crinela Toader

Miercuri, 1 august, la reşedinţa Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba, s-a desfăşurat ceremonialul militar organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, la termen, a 69 de cadre ale unităţii, care au îndeplinit condiţiile prevăzute de Legea 80/1995 privind statutul cadrelor militare.
Prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor, au fost înaintaţi în gradul următor 9 ofiţeri, astfel: în grad de colonel – un ofiţer (domnul colonel Haiduc Nicolae, adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba; în grad de locotenent colonel – 2 ofiţeri; în grad de maior – trei ofiţeri; în grad de căpitan – doi ofiţeri; în grad de locotenent – un ofiţer.
Totodată, prin Ordin al Inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram” Alba, 60 de subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor, astfel: în grad de plutonier adjutant şef – 16 subofiţeri; în gradul de plutonier adjutant – 20 subofiţeri; în gradul de plutonier major – 24 de subofiţeri;
Festivitatea a debutat cu prezentarea Ordinului Ministrului Administraţiei şi Internelor, de înaintare în grad a ofiţerilor şi a Ordinului Inspectorului şef al IJJ Alba, pentru înaintarea în grad a subofiţerilor, după care, în prezenţa colegilor, conducerea inspectoratului a înmânat cadrelor noile grade. Activitatea s-a finalizat prin intonarea Imnului Naţional al României.
În fiecare an, în 1 august se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul în grad, în cursul anului respectiv. Avansări înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie). În 2011, 85 de cadre ale unităţii au fost înaintate în gradul următor, la termen. Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale a României, pentru merite deosebite, doi subofiţeri au fost recompensaţi cu înaintarea în grad înainte de expirarea stagiului minim.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com