La multi ani, doamnelor si domnisoarelor!

8 martie 2017 10:010 comments

Cele care dau viaţă, care fac lumea să meargă mai departe, femeile, au propria lor zi, instituită de ONU. 8 martie a devenit Ziua Internațională a Femeii în anul 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU, dar organizaţia a sărbătorit pentru prima dată această zi în 1975.

Mama, femeia, fertilitatea, primăvara, belşugul sunt simboluri strâns legate, fiind sărbătorite de mii de ani. Grecii o sărbătoreau pe Rhea, mama tuturor zeilor. Pe la anul 1800 englezii au instituit Duminica Mamei (oficial este Mother’s Day), serbată cu o săptămână înaintea Paştelui.

Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese cu un an în urmă. La 19 martie 1911 s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Internațională a Femeii. De atunci Sărbătoarea Mamei a căpătat forme diverse, neavând o zi anume în care era marcată.

România s-a racordat la acest demers internaţional, femeia fiind pusă la loc de cinste în perioada de după 1945, ca şi celelalte ţări comuniste.

Numeroase ţări acordă zi liberă de Ziua Femeii.

Mesajul Simonei Halep este cât se poate de frumos: „Superfemeia mea (din viaţa mea) este Mama mea!”

Dincolo de acest istoric, le spunem şi noi La Mulţi Ani tuturor mamelor, tuturor femeilor !

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com