La Roşia Montană, avem nevoie de locuri de muncă!

12 aprilie 2012 15:295 comments

Noi, locuitorii din Roşia Montană, am trimis reprezentanţi care stau de trei săptămâni la Bucureşti să picheteze Ministerul Mediului deoarece ne dorim să ştie toată lumea că avem nevoie de locuri de muncă şi că vrem să trăim din minerit, aşa cum au trăit multe generaţii înaintea noastră.
Doar prin dezvoltarea unui proiect minier modern şi responsabil vom putea supravieţui şi, mai mult, le vom putea asigura un trai decent copiilor noştri. În tot acest timp, s-au petrecut câteva schimbări pe care nu le-am ignorat. După plecarea domnului Borbely de la şefia ministerului şi venirea domnului Mihai Răzvan Ungureanu, pentru a asigura interimatul, iată că avem un nou Ministru al Mediului. Numirea domnului ministru Korodi readuce speranţa în rândul membrilor Sindicatului Viitorul Mineritului, cât şi în rândul comunităţilor miniere din Munţii Apuseni, întrucât domnul ministru a participat în urmă cu câţiva ani personal în procesul de evaluare a proiectului minier şi cunoaşte foarte bine problemele cu care ne confruntăm aici şi faptul că rezolvarea lor ţine de repornirea activităţilor miniere.
Noi dorim să le transmitem celor care ne conduc faptul că am ajuns la capătul răbdării, că trece viaţa pe lângă noi tot aşteptând ca Roşia Montană să primească o şansă nouă. E uşor să spui “Mutaţi-vă”, dar e mai greu să o iei de la capăt în altă parte, când n-ai bani şi mai ai şi copii de crescut. Noi avem şansa să lucrăm şi să ieşim la pensie aici, unde ne-am născut şi vă rugăm să nu ne refuzaţi acest drept.
De aceea, vă cerem, cu tot respectul, să urgentaţi demersurile pentru eliberarea avizului de mediu legat de proiectul minier, pentru că după atâţia ani de aşteptare şi nesiguranţă avem dreptul la o viaţă mai bună. E timpul să ni se spună dacă ni se acordă dreptul să trăim mai bine.
Îi transmitem, pe această cale, domnului Korodi, mult succes în noua funcţie şi îl asigurăm că suntem deschişi dialogului pe tema locurilor de muncă de la Roşia Montană. Avem încredere că este un om demn şi drept şi va acţiona în interesul cetăţeanului, aşa cum trebuie să facă orice demnitar român.
Doamne ajută!
Cristian Albu Preşedinte
Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană

5 Comments

  • Toata lumea stie cata nevoie este, dar probleme e ce se face in acest sens. Degeaba exista solutii daca nu le si implementam, daca stam cu investitiile in asteptare de atata timp

  • Normal ca este nevoei de locuri dem ucna acolo din moment ce somajul este foarte ridicat. Nu este singura zona din tara asa , dar acolo problema se paote remedia si statul poate sa acstige foarte mult

  • @Radu @Elena nu v-au taiat fondurile inca? inca mai sperati? basti domne’ la un iaurt batut

  • cat timp rpoiectul este unul foarte profitabil pentru stat nu vad de ce nu ar veni autorizatiile, mai ales ca toate normele in vigoare din romania si uniunea europeana sunt respectate

  • eu am inteles ca somajul e undeva pe la 80%. Raportat la 3000 de locuitori, este enorm! si atunci nevoia de locuri de munca este de la sine inteleasa. Daca putem sa le generam,prin acest proiect, de ce sa ne opunem?

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com