La secția de oftalmologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba s-au efectuat aproximativ 250 de intervenții chirurgicale oculare

9 aprilie 2013 08:311 comment

spitalSecția de oftalmologie a Spitalului Județean de Urgență Alba a fost reabilitată în întregime și dotată cu aparatură medicală de înaltă performanță în luna mai 2012. De la deschiderea blocului operator și până la acest moment au fost efectuate circa 250 de intervenții chirurgicale oftalmologice. Gradul de adresabilitate al pacienților din județul Alba a crescut și datorită creșterii standardelor hoteliere. Înainte de dotarea acestei secții pacienții din județul Alba erau nevoiți să se adreseze altor centre de oftalmologie. De anul trecut în secție poate fi găsită însă, aparatură pentru investigații și aparatură performantă pentru operații, microscop operator și aparat de facoemulsificare.
Acest aparat permite o incizie foarte mică prin care poate fi extras cristalinul cataractat (cristalin opacizat care a devenit dur, uneori îngălbenit sau brun). Această tehnică se realizează prin irigație și aspirație după ce mai întâi cataracta a fost fragmentată cu ajutorul ultrasunetelor.
„Cele mai multe dintre operațiile realizate au fost pentru înlăturarea cataractei. Această afecțiune a ochiului poate fi întâlnită mai ales la persoanele vârstnice. Cu toate acestea și persoanele mai tinere pot să sufere de cataractă, acesta fiind de fapt o complicație a unor afecțiuni oculare precum miopie forte sau glaucom.
De asemenea, pot apărea cataracte patologice, la pacienții cu boli precum diabetul zaharat, boli endocrine, boli autoimune sau infecții generale ale organismului. Există și cataractă congenitală, prezentă încă de la naștere”, a explicat medicul primar oftalmolog Tatiana Platon, șeful Secției de oftalmologie din Spitalul Județean de Urgență Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com