Lecţii de muzică ilustrate cu recitaluri live pentru elevii din Alba

24 aprilie 2012 13:180 comments

Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Liceul de muzică şi arte plastice din Alba Iulia şi IŞJ Alba, a demarat un nou proiect educativ destinat elevilor din Alba. Sub titulatura de „Educaţie muzicală concertantă”, elevii din Alba au ocazia de a asista la o serie de lecţii de muzică ilustrate cu recitaluri live de muzică simfonică, canto şi folclor, organizate în oraşele judeţului. Până acum au avut loc astfel de lecţii de muzică în Blaj, Cugir şi Ocna Mureş, urmând ca proiectul să se desfăşoare în toate oraşele din Alba.
Miercuri, 25 aprilie, de la ora 17.00, este rândul Alba Iuliei să intre în acest proiect, lecţia deschisă de muzică urmând să se desfăşoare la Casa de Cultură a Sindicatelor, în sala mare.
Fiecare dintre aceste lecţii deschise de muzică cuprind o parte teoretică, în care sunt prezentate noţiuni de istoria şi teoria muzicii şi sunt prezentate instrumentele muzicale, fiecare noţiune fiind apoi ilustrată cu un micro-recital. Pe lângă instrumentele clasice, precum pianul, vioara, chitara clasică sau clarinetul, prezentarea cuprinde şi un instrument mai puţin cunoscut – marimafonul, instrument pentru care Liceul de muzică din Alba Iulia a obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale. În cadrul spectacolului au loc şi recitaluri ale Orchestrei simfonice a liceului, recitaluri de canto dar şi de folclor, Taraful Liceului de muzică fiind cel care încheie spectacolul.
În luna mai, proiectul va fi prezentat la Sebeş, Cîmpeni şi Baia de Arieş, urmând ca până la finalul anului el să poposească în toate oraşele din Alba.
Intrarea la toate spectacolele din cadrul proiectului este liberă. Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com