Lemn ilegal gasit de politisti la Arieseni si Ocolis

17 martie 2017 22:192 comments

Joi, 16 martie 2017, poliţiştii Postului de Poliţie Arieşeni, împreună cu lucrători silvici din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Alba, au efectuat un control la o întreprindere individuală din comuna Arieșeni specializată în exploatarea şi comercializarea materialului lemnos.

În cursul lunii ianuarie 2017 reprezentantul întreprinderii a înregistrat fictiv în documente cantitatea de 11,5 metri cubi de material lemnos.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţională, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar complementar, a fost dispusă confiscarea valorică a cantităţii de 11,5 metri cubi material lemnos.

În aceeaşi zi, 16 martie, polițiștii din Baia de Arieș, împreună cu poliţiştii Postului de Poliţie Ocoliș şi lucrători ai Ocolului Silvic Muntele Mare Poșaga, în urma unor controale au identificat în locul numit „Ogor”, 11 metri cubi de material lemnos, de esenţă foioasă.

Oamenii legii au constatat că materialul lemnos a fost tăiat de către T.V., un bărbat de 60 de ani, din comuna Ocoliș, fără ca arborii să fie marcaţi de către angajaţii ocolului silvic.

Cercetările sunt continuate pentru comiterea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori, iar cei 11 metri cubi de material lemnos au fost confiscaţi.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com