Let`s Do It, România!:28 septembrie ziua de curăţenie generală în România

17 septembrie 2013 09:013 comments

curatenieEste pentru a doua oară consecutiv când ţări din lumea întreagă îşi unesc forţele pentru a lupta împotriva deşeurilor din zonele naturale. Mişcarea „Let`s Do It, World!” este cea mai mare mişcare socială organizată vreodată în lume, reuşind să mobilizeze peste 7 milioane de voluntari în numeroase acţiuni de curăţenie şi educaţie. În 2012, o reţea complexă de echipe de voluntari şi ONG-uri au organizat 84 de acţiuni de curăţenie de câte 1 zi, în Asia, Africa, America de Nord, America de Sud şi Europa şi au reuşit să strângă peste 67 000 de tone de deşeuri.
După succesul primelor 3 ediţii din 2010, 2011 si 2012 la care au participat peste 650 000 de voluntari şi care au colectat peste 1,6 milioane de saci de deşeuri, Ziua de Curăţenie Naţională din România a devenit deja o tradiţie, care uneşte românii de peste tot. Proiectul aduce împreună autorităţi, companii, ONG-uri, reprezentanţi media, persoane publice şi voluntari pentru a face curăţenie în toată ţara, într-o singură zi. Anul acesta, în aceeaşi lună cu România, vor face curăţenie generală Olanda, Franţa şi Rusia.
„Let`s Do It, România! înseamnă în acest moment multă muncă şi multă pasiune, dar şi rezultate vizibile obţinute pe parcursul celor 3 ani de când a luat naştere proiectul. În anii trecuţi am făcut paşi importanţi în conştientizarea românilor în legătură cu problema pe care o reprezintă gunoaiele din natură şi, în egală măsură, am reuşit să mobilizăm la curăţenie sute de mii de oameni, pentru a aduce o schimbare pozitivă României. Uşor, uşor, românii încep să înţeleagă mesajul nostru şi să devină ambasadori care să îl ducă mai departe. În egală măsură, ştim că suntem abia la început şi că mai sunt multe lucruri de făcut, atât în partea de educaţie ecologică şi prevenţie, dar şi în ceea ce priveşte mobilizarea la acţiune. Dincolo de semnificaţia ecologică, „Let`s Do It, România!” este o invitaţie de a lua atitudine şi de a schimba ceva atunci când lucrurile nu merg aşa cum ne-am dori, aşa că vă aşteptăm alături de noi. E important să arătăm că o astfel de iniţiativă are continuitate şi că se dezvoltă tot mai mult de la an la an” au declarat reprezentanţii proiectului.
Obiectivul strategic al „Let`s Do It, România!” 2013 este creşterea procentului de reciclare al deşeurilor colectate la 40% din numărul de saci colectaţi, de la 35% în 2012, 26% în 2011 şi 17% în 2010. O noutate în acest an este obiectivul de a implica în curăţenie şi românii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil.
Şi în acest an, proiectul va beneficia de sprijinul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice.
Curăţenia Naţională nu este singurul proiect organizat anul acesta de echipa “Let’s Do It, România!”.
Început în 2012, proiectul „Let`s Train It!” îşi propune să educe românii în zona ecologică, pentru a contribui la un comportament responsabil faţă de mediu. Anul trecut, în perioada 8-12 aprilie, echipa “Let’s Do It, România!” a organizat proiectul „Şcoala mea e ECO”, în care peste 6 000 de elevi din 131 de unităţi de învăţământ au beneficiat de training-uri în zona de ecologie. În 2013, training-urile vor fi adresate în continuare elevilor, dar şi companiilor.
Evenimentul Ziua Naţională de Curăţenie are loc în data de 28.09.2013 și este organizat în judeţul Alba de către Centrul Judeţean de Voluntariat Alba.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com