Liberalii cer ANRE-ului sa nu accepte majorarea pretului la gazele naturale

10 martie 2017 20:120 comments

De la 1 aprilie dispar reglementările preţului la gazele naturale pentru consumatorii casnici. Previziunile de creştere a preţului sunt de 5-6 la sută din preţul actual.

Evident că PNL-ul nu acceptă explicaţiile autorităţilor şi solicită ANRE să nu accepte majorarea tarifelor la gaze.

„Am solicitat public ANRE, alături de colegul meu, deputatul PNL Virgil Popescu, ca instituția să nu accepte solicitarea operatorilor privați din domeniul distribuției gazelor naturale de majorare a tarifelor de distribuție și de furnizare, deoarece acestea se vor regăsi în costurile finale plătite de consumatorii casnici. Considerăm că operatorii au solicitat în mod exagerat majorări ale tarifului de distribuție cu 70 la sută și ale tarifului de furnizare cu 40 la sută, iar aceste majorări sunt nejustificate din punct de vedere economic.

ANRE trebuie să-și exercite rolul prevăzut de lege, acela de arbitru pe piața gazelor între operatorii din domeniu și consumatori. În ultimii ani, ANRE nu și-a îndeplinit acest rol, iar consumatorii au avut de suferit.

PSD trebuie să iasă public și să spună care sunt motivele pentru care românii ar urma să plătească mai mult factura la gaze și să vină cu măsuri suplimentare de susținere a persoanelor sărace, vulnerabile din punct de vedere social, pentru care încălzirea cu gaze a devenit un lux”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, vicelider al grupului parlamentar PNL.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com