Liberalul Nicolae Popa este director general al APDRP

6 septembrie 2012 18:551 comment

Miercuri, la propunerea Partidului Naţional Liberal, albaiulianul Nicolae Popa a fost numit director general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), agenţie aflată în subordinea Ministerului Agriculturii, care se ocupă cu implementarea programelor cu finanţare europeană din mediul rural. Încă din prima săptămână de după alegerile locale, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a anunţat această numire. Funcţia obţinută de Nicolae Popa este echivalentă cu rangul de subsecretar de stat.
Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) asigură implementarea tehnică şi financiară a Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi a preluat, în totalitate, derularea şi monitorizarea Programului SAPARD.
Nicolae Popa este de profesie economist şi a fost deputat de Alba între anii 1996 – 2000 şi 2004 – 2008. În ultimul mandat a fost şi vicepreşedintele comisiei de agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor. Tot în ultimul mandat de parlamentar, Nicolae Popa a fost, în perioada februarie 2005 – aprilie 2007, vicelider al grupului parlamentar al PUR, iar din mai 2007 până în februarie 2008, vicelider al grupului parlamentar PNL. Trebuie specificat faptul că Nicolae Popa a fost unul dintre cei mai activi parlamentari ai judeţului Alba, de după 1990. Nicolae Popa este membru PNL din mai 2007, după ce anterior a fost membru al Partidului Conservator.
Din 2009 a ocupat funcţia de auditor public extern, în cadrul Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi din România.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com