LICEENII DIN APUSENI AU ÎNVĂȚAT, DE LA POLIȚIȘTI, LECȚIA SIGURANȚEI

16 mai 2019 19:420 comments

 

Peste 500 de liceeni din Abrud și Câmpeni s-au întâlnit cu poliţişti şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere, în cadrul unor activităţi ce au avut drept scop informarea şi educarea acestora, cu privire la prevenirea victimizării din infracţiuni.

 

La data de 14 mai 2019, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din IPJ Alba împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, au desfășurat activităţi informativ – preventive la Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” din Abrud, Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni și la Colegiul Național „Avram Iancu” Câmpeni.

 

Polițiștii, împreună cu liceenii au dezbătut teme care vizează prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ şi în mediul intrafamilial, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi nu în ultimul rând, prevenirea accidentelor rutiere.

 

Elevii au primit explicaţii legate de efectele devastatoare ce pot să le aibă conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

 

Aceştia au putut experimenta „ochelarii de droguri” ce simulează o gamă largă de efecte care pot fi declanșate de consumul de droguri (dezorientare, modificarea percepției, deficiențe de vedere, schimbarea culorilor, grad ridicat de incertitudine, senzația de pierdere a controlului) precum şi „ochelarii de alcool”.

 

Aceştia din urmă simulează o intoxicație puternică cu alcool, în sânge, de aproximativ 1,3 ‰ (obiectele par mai îndepărtate decât sunt în realitate, viziune dublă, vitezele sunt evaluate greşit, vederea este semnificativ mai slabă, timpul de răspuns este mai lung, senzaţia continuă de confuzie / dezorientare şi tulburări de echilibru).

 

Activitățile desfășurate în unitățile de învățământ din zona Munților Apuseni sunt prevăzute în proiectul „Împreună pentru siguranța tinerilor”, derulat de Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba. Acesta vizează creșterea gradului de siguranță al tinerilor atât în școli cât și în afara acestora.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com