Licitaţie pentru terase sezoniere în Şanţurile Cetăţii

22 aprilie 2012 15:491 comment

Primăria municipiului Alba Iulia va organiza licitaţie publică pentru închirierea a 13 terenuri situate în Şanţurile Cetăţii, în vederea amplasării de terase sezoniere, preţul minim fiind de 0,5 lei/mp.
În raportul de specialitate al proiectului de Hotărâre se menţionează faptul că administraţia locală a luat decizia să închirieze aceste terenuri deoarece în urma lucrărilor de restaurare şi amenajare a Cetăţii prezenţa publicului în şanţuri este destul de numeroasă însă oferta de servicii este scăzută, pe unele zone neexistând nici un fel de terasă sezonieră sau vreo altă amenajare de acest tip care să permită vizitatorilor să-şi petreacă aici, în mod plăcut, timpul liber.
Cei care doresc să participe la această licitaţie trebuie să ia însă în calcul şi unele cheltuieli impuse de Regulamentul de amenajare a teraselor sezoniere pe traseul fortificaţiei de tip Vauban, aprobat în şedinţa de vineri a Consiliului Local.
Pentru armonizarea cu caracterul zonei, tematica terasei va trebui să fie de inspiraţie istorică iar umbrelele sau copertinele să fie realizate din material textil de culoare albă şi să conţină brand-ul oraşului Alba Iulia.
Amenajările exterioare care cuprind zonele de preluare comenzi, depozitare, frigidere, trebuie să fie înglobate în mobilier special pentru mascarea elementelor inestetice, în Regulament precizându-se că trebuie să fie “mobilier de inspiraţie istorică, preferabil lemn matur, baiţ translucid maro închis sau maro roşcat”.
Totodată, funcţionarea terasei este condiţionată de existenţa unor toalete ecologice proprii, dotate corespunzător, pentru care agentul economic va încheia un contract de închiriere cu o firmă specializată .Terasele vor funcţiona în perioada 1 mai – 31 octombrie 2012, iar orarul recomandat în Regulament este între 7.00 şi 24.00. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com