Locotenent colonel Giurea Marius Claudiu noul prim adjunct al inspectorului şef al Jandarmeriei Alba

3 octombrie 2013 09:459 comments

lt col Giurea ClaudiuÎn urma promovării concursului susţinut la Bucureşti, în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, la începutul acestei săptămâni, noul prim adjunct al inspectorului şef al Jandarmeriei Alba – locotenent colonel Giurea Marius Claudiu – a luat funcţia în primire. Dânsul intră în rândurile Jandarmeriei Alba într-o perioadă în care instituţia este solicitată să execute foarte multe misiuni de asigurare a măsurilor de ordine pe timpul unor manifestări publice de amploare, iar experienţa domniei sale suntem siguri că va contribui la succesul acestora. “Botezul”domnului locotenent colonel va fi făcut joi, 3 octombrie, când, începând cu ora 15.00 va coordona măsurile de ordine desfăşurate pe timpul unei manifestări de protest care va avea loc în municipiul Alba Iulia.
Locotenent colonel Giurea Marius Claudiu a absolvit în anul 1996 cursurile Institutului militar de Infanterie şi Chimie ,,Nicolae Bălcescu” – Sibiu, iar între anii 2005 -2006 şi 2009-2011 a urmat studii de masterat în cadrul Academiei de poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” – Bucureşti, în specializările ,,Criminalistică”, respectiv ,,Managementul Cooperării poliţieneşti Internaţionale”. Totodată, a urmat cursuri naţionale şi internaţionale de pregătire, dintre care amintim Stagiul de pregatire cu trupele Spezialeinsatzkommando (S.S.K.) Landul Rheinland-Phalz Germania, Cursul “Defence against Terrorism”– Ankara – Turcia şi Cursul de Management ,, High Level” la Centrul de Excelenţă privind Unităţile de Poliţie pentru Menţinerea Stabilităţii de la Vicenza-Italia.
Locotenent colonel Giurea Marius Claudiu şi-a început cariera militară în funcţia de comandant pluton paraşutişti la o unitate militară din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa. Între anii 1997 – 2003 a fost comandant grup operaţiuni speciale, ulterior comandant companie paraşutişti în cadrul aceleiaşi instituţii, după care a îndeplinit funcţia de şef al cercetării la o unitate militară din Bucureşti. Începând cu anul 2005 ofiţerul s-a transferat la Jandarmeria Română îndeplinind, pe rând, funcţia de comandant grupă paraşutişti cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, comandant detaşament cu specific antiterorist şi acţiuni speciale, ofiţer specialist în cadrul structurii de coordonare a misiunilor specifice şi ofiţer specialist în cadrul Biroului Pregătire Acţiuni Speciale şi Pregătire fizică. Între anii 2009 – 2010 a condus Batalionul 1 Jandarmi Intervenţie Antiteroristă si Acţiuni Speciale din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, iar din anul 2010 până în prezent a activat în cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, contribuind la realizarea misiunilor operative ale instituţiei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com