Locuinte din Sard racordate ilegal la reteaua de energie electrica

31 martie 2017 14:372 comments

Joi, 30 martie 2017, între orele 6.00-14.00, poliţiştii Secţiei 1 Poliție Rurală Galda de Jos a desfășurat o amplă acțiune pe raza comunelor Ighiu, Galda de Jos și Sântimbru, având ca scop menţinerea climatului de siguranţă publică, creşterea siguranţei rutiere şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi infracțională.

Au participat poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, sprijiniţi de poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Oamenii legii au fost sprijiniţi de lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud.

Cu ocazia acţiunii au fost făcute verificări la 62 de imobile şi au fost legitimate 88 de persoane. Poliţiştii au urmărit legalitatea racordării imobilelor la reţeaua de energie electrică, dar şi verificare a modului în care sunt respectate prevederile OG 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate.

În acelaşi timp, poliţiştii au urmărit creşterea siguranţei rutiere, fiind verificate 84 de autovehicule.

În urma controalelor au fost identificate 5 imobile din localitatea Şard, comuna Ighiu, ce erau racordate direct la reţeaua de energie electrică, fiind ocolite sistemele de măsurare a consumului.

Proprietarii caselor racordate ilegal s-au ales cu dosare penale în care sunt cercetaţi pentru comiterea infracțiunii de „executarea sau folosirea de instalaţii clandestine, în scopul racordării directe la reţeaua electrică sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92 al.2 din Legea 123/2012.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com