Lucrări de modernizare a cartierului Soda din Ocna Mureş

23 octombrie 2012 12:121 comment

La Ocna Mureş vor demara lucrările de modernizare a Cartierului Soda, pentru care primăria ”pune la bătaie” peste 140.000 de euro (645,838 de lei).
Contractul a fost atribuit unei firme din Turda care a făcut cea mai bună ofertă (cu aproximativ 11% mai puţin decât valoarea estimată), dintre cei 4 participanţi la licitaţia lansată de administraţia locală în data de 18 septembrie.
Potrivit caietului de sarcini, modernizarea cartierului se va face prin construcţia de noi locuri de parcare şi reabilitarea străzilor prin aşternerea de straturi de piatră spartă, binder de criblură, strat de uzură din beton asfaltic, ridicarea la nivel a capacelor de vizitare şi a gurilor de aerisire, lucrări ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie (viteză, siguranţă şi confort), pe străzile Petru Maior şi George Bariţiu.
„În prezent, circulaţia pe aceste străzi se face anevoios, condiţiile minime de siguranţă şi confort fiind necorespunzătoare cerinţelor de trafic actual şi de perspectivă, având în vedere că sunt străzi nemodernizate-pietruite. De asemenea, aleile care asigură accesul la blocurile de locuinţe sunt improprii, stratul de asfalt existent fiind degradat”, se arată în documentul menţionat.
Străzile Petru Maior şi George Bariţiu sunt amplasate în Nordul oraşului Ocna Mureş iar terenul aferent amplasamentului propus în proiect aparţine domeniului public şi se află în administrarea Consiliului Local. Strada Petru Maior face legătura între strada Colonia Monchim şi străzile Mălinului şi Vasile Lucaci, având lungimea de aproximativ 430 m; strada George Bariţiu face legătura între străzile Vasile Lucaci şi Colonia Monchim şi are o lungime de aproximativ 250 m; aleile cuprinse în proiect (carosabile şi pietonale) sunt amplasate atât între strada Petru Maior şi strada Mălinului, cât şi între strada Mălinului şi strada George Bariţiu. Pentru realizarea investiţiei, proprietarii vor fi obligaţi să-şi demoleze garajele construite pe o suprafaţă de 160 mp.
Lucrările de modernizare a zonei se vor derula pe o perioadă de 8 luni de la semnarea contractului.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com