Lucrări edilitare în derulare pe raza municipiului Alba Iulia.

30 octombrie 2013 09:051 comment

2013-10-26-2185Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia au precizat că în această perioadă se derulează mai multe lucrări edilitare la Alba Iulia.
Astfel în această perioadă s-au schimbat 70 de corpuri de iluminat pe Calea Moţilor. De la o putere instalată de 250 W la 150W, cu respectarea clasei de iluminare specifice tipului de drum. Practic s-a optimizat consumul pe acest tronson. În această săptămână se vor monta pe porţiunea de drum modernizata DN1- E81 mijloace suplimentare de creştere a siguranţei rutiere, catadioptrii pe giratoriile nou create şi panouri electronice de avertizare şi informare a vitezei de rulare.
Tot în relaţia cu DN1 – E81 au fost modernizate drumurile adiacente (ex. str. Fabricilor) intens circulate şi utilizate de către agenţii economici din zonă. Practic prin asfaltarea acestor drumuri secundare se protejează lucrarea principală şi se îmbunătăţesc condiţiile de trafic.
În prezent se amenajează intersecţia de lângă magazinul LIDL. Operatorul economic a amplasat conform autorizaţiei un giratoriu, iar Primăria reconfigurează racordurile, reface cotele de călcare pentru accesul pietonal, toaletează vegetaţia din zonă şi amplasează signalistica corespunzătoare pentru siguranţa rutieră.
Stadiul lucrărilor de modernizare a curţii şcolii “Ion Agârbiceanu” este avansat faţă de perioada estimată iniţial. S-a decopertat stratul existent, s-au amplat rigolele marginale, s-a intrdus reţeaua pluvială şi s-au turnat fundaţiile pentru noua platformă. După această etapă se va turna balast, stratul stabilizator şi ulterior asfaltul, urmând să se amenajeze şi terenul de sport sintetic. Se estimează că lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii noiembrie, cu cel puţin o lună înaintea termenului contractat.
Tot în această perioadă s-a înlocuit reţeaua de apă pe străzile care se intersectează cu artera colectoare Toporaşilor în zona pieţei din cartierul Cetate (Ghioceilor, Fântânele, Iederei, Dr. Aurel Vlad, Nichita Stănescu). În prezent se repara porţiunile de asfalt afectate urmând ca în anul următor să se introducă un proiect mai amplu, de reabilitare a respectivelor străzi. Lucrările au fost efectuate din fonduri IDE aflate la dispoziţia operatorului de apă “APA CTTA”.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com