Lui Dirzu i s-a pus pata pe Citu!

11 decembrie 2019 13:038 comments

Florin Cîțu este piatra de moară a economiei românești! Alături de Guvernul PNL-PDL, să plece în privat!

 

 

 

Guvernul PNL s-a împrumutat luni cu 832,8 milioane lei, peste nivelul de 500 milioane lei programat, la o dobândă anuală de 4,67%.

Volumul total al cererii a fost de 1,49 miliarde lei, triplu faţă de nivelul programat, din care ofertele competitive au totalizat 1,4 miliarde lei, iar cele necompetitive 83 milioane lei.

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a crescut la 3,03%, cel mai mare nivel din ultima lună.

Toate acestea sunt opera diabolicului bancher Florin Cîțu, ministrul de finanțe al PNL, care are ordin să închidă bugetul României pe minus, pentru a scoate vinovat guvernul PSD. Încercarea disperată a PNL de a crea artificial un deficit mai mare de 3% doar din dorința de a-și confirma tezele apocaliptice din perioada opoziției, aruncă România în aer pentru următorii 4 ani. 

Suntem martorii unei torturări a bugetului României și a avuției naționale pe care PNL o face doar pentru a ponegri guvernarea PSD.

Tot ce a făcut PNL PDL de la preluarea guvernării încoace a fost să crească gradul de creditare al României la instituțiile financiare internaționale și să mărească deficitul bugetar. Banii pe care i-au cerut nu se văd nici în salarii, nici în pensii, nici în autostrăzi și nici în spitale. Sunt ținute în Trezorerie zeci de sute de milioane lei conform hotărârilor de guvern de repartizare a respectivelor sume pentru 2020.

În subsidiar, dezastrului financiar bugetar i s-a alăturat numirea unor băieți de cartier „copiii propriilor părinți”, în funcții de înaltă demnitate publică. Beizadelele certate cu legea au ajuns să conducă instituții vitale pentru statul român, sub conducerea unui prim-ministru insensibil la problemele sociale și economice din acele domenii.

România propusă de PNL este o Românie a haosului, a urii și a numirilor politice. Este o Românie în care frustrările lui Cîțu și interesele multinaționalelor și băncilor vor guverna viețile românilor. Vă spun foarte clar, nu veți mai guverna mult! V-ați distrat destul cu bugetul  de stat și speranțele oamenilor! Vă invităm să plecați în privat, dacă vă va primi cineva acolo!

 

 

 

 

 

Ioan Dîrzu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com