Mai mulţi membri PP-DD au încercat să blocheze constituirea CL Alba Iulia

26 iunie 2012 16:270 comments

Pentru mulţi, alianţa dintre PNL şi PDL în ce priveşte majoritatea în Primăria municipiului Alba Iulia şi CJ Alba a fost una surprinzătoare. Formarea acestei alianţe i-a făcut pe cei de la PP-DD Alba să recurgă la acţiuni cu adevărat disperate, văzând că pierd orice şansă de a obţine vreun post de viceprimar sau vicepreşedinte de consiliu judeţean.
Luni, consilierii liberali s-au strâns la Vila Elisabeta pentru a pune la punct ultimele detalii legate de constituirea Consiliului Local Alba Iulia, ce a avut loc în aceeaşi zi, la ora 12:00, precum şi detalii despre constituirea Consiliului Judeţean, ce a avut loc la ora 14:00. Aflând de întâlnirea liberalilor, 6 maşini ale reprezentanţilor PP-DD au blocat drumul care face legătura între pensiune şi oraş. Consilierii PNL şi ceilalţi lideri ai organizaţiei au fost nevoiţi să plece pe jos în afara incintei, ajungând la CL Alba Iulia cu taxiuri şi cu două maşini ale consilierilor liberali care nu fuseseră blocate.
Liberalii au ajuns la şedinţa de consituire a Consiliului Local Alba Iulia cu puţin timp înainte de începerea şedinţei, îmbrăcaţi lejer, semn că nu au mai reuşit să se îmbrace la costum. Cei doi consilieri PP-DD, împreună cu preşedintele Cornel Comşa, au ajuns ultimii la sala unde a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului local. Un alt lucru care a atras atenţia a fost faptul că, cu două ore înainte de ora programată pentru începerea şedinţei, Cornel Comşa a transmis jurnaliştilor un SMS prin care anunţa faptul că cele două şedinţe se amână cu trei zile.
Incidentul ne-a fost confirmat de consilierul liberal Gabriel Pleşa, care ne-a declarat marţi că incidentul a fost unul real, precizând faptul că luni, în jurul orei 12:50, maşinile aleşilor liberali au fost blocate în parcarea de la Vila Elisabeta de 6 maşini ale unor PP-DD-işti care au încercat să-i facă să nu ajungă la constituirea Consiliului Local Alba Iulia pentru a mai putea negocia. Trebuie precizat faptul că dacă acţiunea PP-DD Alba reuşea iar liberalii nu ajungeau la şedinţă, constituirea Consiliului Local Alba Iulia se amâna cu trei zile, timp în care PP-DD spera într-o nouă negociere cu PNL, care să fie dusă la bună îndeplinire. Gabriel Pleşa a caracterizat gestul PP-DD Alba ca unul copilăresc.
Incidentul a fost comentat şi de preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa, care într-o postare pe Facebook spune: „Eu şi încă 5 colegi din PP-DD am mers la Vila Elisabeta înainte ca PNL să meargă să voteze în CL, şi am încercat să-i conving să n-o facă. Fizic chiar… am blocat cu maşinile noastre toate maşinile peneliştilor din curte, şi le-am cerut să amâne cu 3 zile şedinţa, să renegociem USL-PP-DD. N-a fost să fie, oamenii au ieşit pe jos din curte, s-au urcat în taxiuri şi alte maşini şi s-au dus la vot. Asta s-a întâmplat. Am poze şi filmări de acolo”.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com