Maia Morgenstern joacă alături de fiul ei la Alba Iulia

12 aprilie 2012 14:250 comments

Cunoscuta actriţă Maia Morgenstern revine la Alba Iulia cu un spectacol de George Bernard Shaw: o comedie în care pot fi întâlniţi câţiva străluciţi actori ai ultimelor decenii. Spectacolul „Profesiunea Doamnei Warren” va fi jucat la Alba Iulia luni, 7 mai 2012, orele 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor.
Spectacolul este regizat de Claudiu Istodor, actor la Teatrul Mic din Bucureşti, teatrul unde a fost realizată această piesă, o premieră a stagiunii 2012.
Distribuţia spectacolului este una de zile mari: Maia Morgenstern – Kitty Warren
Ilinca Manolache – Vivie, Dan Condurache – Sir George Crofts, Tudor Aaron Istodor – Frank, Sorin Medeleni – Reverendul Gardner, Radu Gheorghe – Praed.
Premiera absolută a avut loc la Londra în 1902, iscând controverse şi critici virulente datorită subiectului considerat prea îndrăzneţ la acea vreme. În România, rolul Doamnei Warren a fost jucat de nume mari ale teatrului: în anul 1929 – Lucia Sturza Bulandra, în 1945 cu Maria Filotti şi, în 1974, cu Olga Tudorache, iar acum Maia Morgenstern.
„Având ca atuuri umorul acid şi intuiţia abilă, Shaw le pune pe mamă şi fiică în ipostaza de a se confrunta pentru a demasca ipocrizia şi decadenţa aşa-numitei societăţi de bon ton”, spun realizatorii acestui spectacol.
Preţul unui bilet este de 60 lei, dar distribuţia este una de excepţie. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com