Manifestari dedicate Zilei Politiei la Alba Iulia

22 martie 2017 09:260 comments

Inspectoratul de Poliţiei Judeţean Alba continuă activităţile prevăzute în programul manifestărilor dedicate „Zilei Poliţiei Române 2017. Au avut loc competiţii sportive şi au fost susţinute activităţi informativ – preventive, iar miercuri, 22 martie, la ora 10.00 va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE” şi un exerciţiu demonstrativ.

În cadrul manifestărilor organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba pentru sărbătorirea la 25 martie a Zilei Poliţiei Române, ziua de 21 martie, au fost rezervată sportului rege.

Nouă echipe din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne din Alba, Cluj şi Hunedoara, autorităţi locale şi structuri de colaborare, s-au confruntat pe terenurile de fotbal ale unei baze sportive din Alba Iulia, pentru trofeul Cupa Poliţiei 2017.

Organizarea acestei competiţii sportive a fost posibilă datorită sprijinului de care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a beneficiat din partea Asociaţiilor Apulum Pol şi Dinamo precum şi a Corpului Naţional al Poliţiştilor Alba şi a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor – Regiunea I Alba.

Trofeul a fost adjudecat de echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, pe locul II s-a clasat echipa Penitenciarului Aiud, locul III a fost ocupat de echipa

Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba, iar pe locul IV s-a clasat echipa Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba.

Golgeterul campionatului a fost Ştef Robert din echipa IPJ Hunedoara, cel mai bun portar a fost desemnat Bud Mircea din echipa Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj Napoca, iar cel mai bun jucător a fost Cîrdei Alexandru din echipa Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Participanţii la această competiție au fost recompensaţi cu diplome şi cupe.

Totodată, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a continuat activităţile informativ – preventive cuprinse în programul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române 2017.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi la Liceul Tehnologic Sebeş şi la Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru

Părinţi şi Copii „Sfânta Maria” din Alba Iulia unde s-au întâlnit cu aproximativ 300 de elevi de gimnaziu şi liceu şi cărora le-au prezentat teme privind prevenirea violenţei în familie şi în şcoală precum şi modalităţi de navigare, în siguranţă, pe internet.

Totodată, poliţiştii rutieri din Abrud au explicat preşcolarilor şi elevilor câteva dintre regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte pentru a nu deveni victime ale accidentelor şi au sprijinit patrula şcolară din oraş, în activităţile de pregătire.

Reamintim faptul că, în contextul aniversării la data de 25 Martie a Zilei Poliţiei Române şi a 195 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române moderne,

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba organizează manifestări educative şi cultural sportive care se desfăşoară pe parcursul mai multor zile.

Acestea vor continua miercuri, 22 martie, începând cu orele 10,00, când la sediul Inspectoratului va fi organizată „ZIUA PORŢILOR DESCHISE”.

La ora 10.30, în faţa instituţiei, va avea loc un exercițiu demonstrativ la care sunt invitaţi să asiste cât mai mulţi copii şi cetăţeni ai municipiului Alba Iulia.

Vineri, 24 martie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, se va desfăşura şedinţa festivă în cadrul căreia va fi evocat momentul aniversar şi vor fi felicitaţi poliţiştii avansaţi în gradul profesional următor.

Momentul aniversar va fi sărbătorit şi la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti cprin organizarea de şedinţe festive.

Comunicat IPJ Alba

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com