Maratonul cărţii la Alba Iulia

6 mai 2012 13:270 comments

În weekend-ul care s-a încheiat, la Alba Iulia a avut loc cea de-a V-a ediţie a Târgului de Carte Alba Transilvana: zeci de edituri, zeci de scriitori, editori, critici literari, sute de cititori, peste o sută de lansări de carte, mii de cărţi vândute. Cam aşa ar suna un sumar bilanţ al ediţiei a V-a a Târgului de Carte Alba Transilvana.
Dezbaterile au fost multe şi interesante, nelipsind şi momentele festive, lansarea unor volume de lux, cum au fost cele dedicate lui Petre Dumitriu şi I.L. Caragiale, volume prezentate de academicianul Eugen Simion.
Unul dintre invitaţii speciali ai târgului, academicianul Eugen Simion, a lăudat încă o dată efortul Consiliului Judeţean Alba pentru sprijinirea culturii şi literaturii (CJ Alba finanţează revista Uniunii Scriitorilor din România, prstigioasa revistă „România Literară”).
Eugen Smion a relatat faptul că la Alba Iulia a găsit înţelegere cum nu a găsit la Sibiu sau la Bucureşti: Consiliul Judeţean Alba a decis finanţarea unei ediţii de lux dedicată lui Lucian Blaga.
Brânduşa şi Christian Tămaş, reprezentanţii editurii Ars Longa din Iaşi au acordat 3 diplome speciale: Ion Dumitrel – Diploma „Excelenţă în continuitate”, actorul Dorel Vişan – o diplomă „Pentru o viaţă dedicată artei”, Mioara Pop – Diploma „Excelenţă în continuitate”.
Finalul Târgului de Carte a coincis cu debutul ediţiei a XXXII-a a Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”, care se va desfăşura la Sebeş, Lancrăm şi Alba Iulia. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com