Marşul Unirii dă startul zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia

28 noiembrie 2019 21:240 comments

Ziua de 1 Decembrie la Alba Iulia va debuta cu Marşul Unirii, organizat de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, de la ora 07:00, cu pornire de la gara feroviară. La eveniment vor participa oameni din toate colțurile țării, din stânga și din dreapta Prutului, dar și participanți din Diaspora

Traseul Marşului Unirii are 6 kilometri şi se va desfăşura pe traseul Gara Alba Iulia – Bulevardul Ferdinand – str. Tudor Vladimirescu – str. Emil Racoviţă – Bulevardul Republicii – Calea Moţilor – strada Doctor Ion Raţiu – Bulevardul Horea – Piaţa Tricolorul – strada Unirii.

La manifestaţia cea mai amplă ca număr de participanţi din Anul Centenar vor fi fluturate steaguri tricolore orizontale, ca în urmă cu 101 de ani. Melodiile patriotice specifice intonate în marş şi drapele uriaşe tricolore de 100 de metri vor fi ingredientele care vor face memorabil evenimentul.

“Ne aducem aminte de înaintaşi, spre a învăţa cele mai preţioase lecţii de demnitate şi voinţă naţională. Privim spre viitorul care nu poate fi altul decât unul construit în echipă, în înţelegere, consens şi numitor comun. Reîntregirea naţională este acel proiect care ne poate aduce laolaltă pe toţi, indiferent de pregătire, de mediul din care provenim, de ocupaţiile de zi cu zi. La Alba Iulia dăm mână cu mână pentru un proiect de ţară, pentru România”, a declarat Ștefan Lupu, preşedintele Acţiunii 2012.

Marșul face parte din programul oficial al evenimentelor de la Alba Iulia dedicate Zilei Naționale a României

Platforma unionistă Acțiunea 2012                                                           29.11.2019

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com