Măsuri pentru dezvoltarea turismului românesc

23 decembrie 2019 19:220 comments

 
Deputatul PNL Dumitru Oprea a adresat Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri o solicitare privind măsurile avute în vedere pentru creşterea turismului intern şi extern.


„Conform celor mai recente date publicate de Eurostat cu privire la Conturile satelit de turism – TSA (un cadru dezvoltat pentru a cuantifica importanța turismului), cheltuielile cu turismul intern se ridică la 1276 miliarde € în statele membre ale Uniunii Europene. Pe primul loc se situează Germania cu 287 miliarde €, urmată de Marea Britanie și Franța cu 188 miliarde €.

Pentru o raportare corectă trebuie, evident, luată în calcul și dimensiunea populației. Corelând cheltuielile cu turismul intern cu numărul de locuitori, cea mai mare valoare este raportată de Olanda (5.000 €), Austria (4.600 €) și Germania (3.500 €), în coada clasamentului situându-se Polonia și România (ambele mai mici de 500 €)”, a declarat parlamentarul PNL.

În acest context, deputatul Dumitru Oprea a cerut Ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri informaţii despre data la care ar putea intra în vigoare noua lege a turismului. De asemenea, de când vor fi funcţionale şi la noi în ţară Organizaţiile de Management al Destinaţiei (OMD), după normele și regulile din UE și a recomandărilor Organizației Mondiale a Turismului (UNWTO).

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com