Măsuri pentru noua avertizare de Cod Galben

12 februarie 2012 15:411 comment

Sâmbătă, 11 februarie, a fost emisă de către Administraţia Naţională de Meteorologie o atenţionate meteorologică Cod Galben cu următorul conţinut: ”În intervalul 13 februarie, ora 12.00 – 14 februarie, ora 2.00, în judeţul Alba va ninge. Stratul de zăpadă nou depus va depăşi local 15 cm. Vântul va avea intensificări cu viteze la rafală ce vor depăşi 30 – 40 km/ oră, viscolind şi spulberând zăpada”.
Prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan, a convocat sâmbătă, la ora 16.00, membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, într-o şedinţă extraordinară la Instituţia Prefectului, pentru a stabili măsurile imediate ce se vor lua pentru sprijinirea populaţiei.
Principalele măsuri luate în cadrul şedinţei au fost: înaintarea către toate primăriile din judeţ a unei adrese care conţine textul Atenţionării meteorologice şi a măsurilor necesare la nivel local; monitorizarea evoluţiei fenomenelor vizate şi a posibilelor consecinţe ale acestora; continuarea intervenţiei patrulelor comune ale MAI, pentru depistarea la nivelul unităţilor administrativ teritoriale eventualele situaţii de persoane fără adăpost persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute; transportarea cu mijloacele din dotarea structurilor MAI, Serviciului de Ambulanţă a persoanelor cu nevoi la un adăpost temporar, pe toată perioada geroasă; raportarea imediată a cazurilor persoanelor fără adăpost şi luarea măsurilor pentru protejarea acestora; asigurarea în permanenţă a unui flux informaţional coerent între toate instituţiile cu atribuţii în acest domeniu; operaţionalizarea completă şi în timp oportun a serviciilor pentru deszăpezirea drumurilor.
”Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate de ajutor a persoanelor fără adăpost, persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, facem apel la toţi aceia care au cunoştinţă de astfel de cazuri să anunţe imediat administraţia locală şi prin numărul unic de apel 112, serviciile profesioniste de urgenţă”, a spus purtătorul de cuvânt al ISU, plt. Alina Bălaş. Crinela Toader

1 Comment

  • Le mieux est l’enemi du bien! Ou sont les temps?! Mi-e un dor nespus de Bucurestiul coeilaripi mele! De anii 50/60/70. Mizerie? Nu, nu era. Saracie? Da era. Dar ce era mai ales atit de adinc in sufletele noastre SPERANTA de mai bine, VISAM la mai bine. Eram solidari, aveam o viata spirituala foarte inalta (altceva nu ni-se oferea) si aia pe furis. Ce excitant. In ziua de azi? OFTAM. Ar putea cineva sa posteze pe webpage o fotografie a iernii anului 1954? In care maldarele de zapada depaseau inaltimea unui tramvai?

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com