Medic supravieţuitor al accidentului aviatic din Munţii Apuseni: „Aura a fost conştientă aproape 5 ore”

30 ianuarie 2014 08:451 comment

aura-iovan

Noi dezvăluiri în cazul accidentului aviatic din Munţii Apuseni ies la iveală. Dr. Sorin Ianceu, unul dintre supravieţuitorii accidentului în urma căruia pilotul Adrian Iovan şi studenta Aura Ion au murit, a vorbit despre clipele de groază prin care au trecut el şi colegii săi după prăbuşirea avionului.

„Nu pot să spun dacă ar fi supravieţuit dacă autorităţile ajungeau mai devreme. Domnişoara Aura a fost conştientă aproape 5 ore. Avea momente de somnolenţă, dar nu am lăsat-o să adoarmă căci putea fi fatal. Povestea că nu îşi simte picioarele şi că nu poate respira. Apoi, după 5 ore s-a instalat stopul cardio-respirator şi a fost resuscitată de medicul Zamfir circa 40 de minute”, a povestit medicul.

Acesta a spune că după accident nu mai poate dormi bine. „În fiecare seară, când închid ochii le văd chipul şi e trist că nu i-am putut ajuta”, a mărturisit dr. Ianceu.

Medicul a povestit clipele trăite imediat după prăbuşirea avionului. „Am scos victimele care puteau fi descarcerate, ne-am îndepărtat de epavă şi am încercat să luăm legătura cu autorităţile. Domnul Iovan ne-a spus să ne îndepărtăm de aeronavă şi să nu facem focul acolo. După o oră nu am mai putut cominica cu el”, a mai spus chirurgul.

Luni, 20 ianuarie, o aeronavă de tip BN2 pilotată de Adrian Iovan s-a prăbuşit în Munţii Apuseni. La bordul aeronavei se aflau 7 persoane: 2 membrii ai echipajului de zbor – Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu, 4 cadre medicale – dr. Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, dr. Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor şi o studentă – Aura Ion.

Aceştia aveau misiunea de a ajunge la Spitalul Judeţean Oradea pentru a preleva un ficat de la o femeie aflată în moarte cerebrală. Din păcate, echipa de medici nu a mai ajuns. Avionul care îi transporta la destinaţie s-a prăbuşit, iar în urma accidentului două persoane şi-au pierdut viaţa.

Sursa: gandul.info

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com