Medicul Liviu Stoica condamnat la închisoare cu suspendare

27 septembrie 2012 13:090 comments

Medicul psihiatru Liviu Stoica, fost şef al Laboratorului de Sănătate Mintală Alba, nu va executa pedeapsa pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au comutat pedeapsa în închisoare cu suspendare.
„Admite recursul declarat de recurentul inculpat Stoica Liviu împotriva deciziei penale nr. 133/A din 10 octombrie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală. Casează, în parte, decizia penală atacată şi, în parte, sentinţa penală nr. 266 din 29 iunie 2010 a Tribunalului Alba, numai în ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei rezultante de 1 an închisoare. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei pe o durată de 3 ani ce constituie termen de încercare. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 83 Cod penal a căror nerespectare atrage revocarea suspendării condiţionate a executării pedepsei. Dispune aplicarea dispoziţiilor art. 71 alin. 5 Cod penal. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârilor. Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia împotriva aceleiaşi decizii penale atacate. Definitivă”, se arată în sentinţa pronunţată de ICCJ.
În această cauză, Tribunalul Alba a pronunţat, la data de 29 iunie 2010, o sentinţă de condamnare a inculpatului, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi falsificarea unui înscris sub semnatură privată, la o pedeapsă de 4 ani de închisoare cu executare. În urma rejudecării, Curtea de Apel Alba Iulia a decis reducerea pedepsei la 1 an de închisoare cu suspendare şi înlăturarea pedepsei complementare.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com