Mihnea Costachi învingātor în weekendul şahist albaiulian

4 februarie 2013 12:480 comments

Podium-Weekend-sahist-albaiulian-3-300x225Clubul Municipal de Şah din Alba Iulia a fost de vineri pânā duminicā gazda ediţiei a 3-a a openului de seniori cu raportare la Federaţia Internaţionalā de Şah “Weekend şahist albaiulian”. Turneul a reunit la start 21 de participanţi din Alba Iulia, Aiud, Baia de Arieş, Cugir, Sebeş, Bucureşti, Braşov, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Târgovişte.
Dupā primele 2 runde, programete vineri, în fruntea clasamentului s-a instalat un grup de patru jucātori format din Mihnea Costachi (Alba Iulia), David Cordea (Alba Iulia), Florin Ungurean (Alba Iulia) şi Tiberiu Bardi (Aiud), toţi cu 2 puncte.

In runda a 3-a, programata sâmbātā dimineaţā, Mihnea Costachi şi David Cordea au uzat de dreptul de a nu juca o partidā, primind jumātate de punct, datoritā faptului cā au participat la faza judeţeanā a olimpiadelor şcolare de fizicā, respective şah. Cum partida Florin Ungurean – Tiberiu Bardi s-a încheiat remiza, niciunul dintre cei patru lideri nu a reuşit sā se desprindā, plutonului fruntaş alāturându-i-se şi vâlceanul Daniel Cârjan. În runda a 4-a Mihnea Costachi l-a învins pe Tiberiu Bardi, David Cordea pe Daniel Cârjan, iar Florin Ungurean a obţinut victoria împotriva lui Sandu Sicra, cei trei albaiulieni devenind favoriţii principali la câştigarea turneului.

Duminicā s-au desfāşurat ultimele 2 runde, decisive pentru stabilirea podiumului. În runda a 5-a Florin Ungurean l-a învins pe David Cordea, în timp ce Mihnea Costachi s-a impus în faţa lui Radu Roncea (Sebeş). Ultima rundā a programat derby-ul dintre jucātorii CSU Alba Iulia, Mihnea Costachi şi Florin Ungurean. Profitând de avantajul pieselor albe, juniorul Mihnea Costachi (13 ani) a jucat foarte sigur şi a obţinut a 5-a victorie din tot atâtea partide efectiv jucate în turneu, ceea ce i-a adus primul succes într-un turneu de seniori în acest an. Pe locurile urmātoare s-au clasat David Cordea şi Florin Ungurean cu 4,5 puncte, Daniel Cârjan, Radu Roncea şi Nicolae Şandru cu 4 puncte. Albaiulianul Mircea Cepoiu a obţinut premiul special pentru cel mai bine clasat veteran.

David Cordea a declarat pentru Informaţia de Alba: “A fost un turneu destul de echilibrat şi interesant cu jucători buni din judeţul Alba şi nu numai. Fiecare şi-a dorit să câştige, am avut câteva meciuri interesante şi decisive. A 5-a partidă a fost decisivă, am avut posibilitatea să accept remiza şi am riscat pe cartea victoriei, am un stil mai agresiv şi nu accept remiza. Vreau să continui pe viitor cu şahul deoarece consider că este un lucru foarte bun şi mă ajută şi la şcolară. Activitatea de şah am început-o de când eram mic şi este lucru benefic”

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia) şi Aurelian Vlad (Teiuş)
(D.S.)

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com