Minerii din Roşia Montană pichetează Ministerul Mediului

19 martie 2012 17:246 comments

Sindicatul Viitorul Mineritului din Roşia Montană organizează o acţiune permanentă, autorizată, de pichetare a Ministerului Mediului din Bucureşti. Liderul Sindicatului „Viitorul Mineritului” Roşia Montană, Cristian Albu, ne-a declarat că acţiunea are scopul de arăta ţării întregi că “ne-am săturat să vorbească alţii în numele nostru, că nu mai putem accepta ca alţii să încerce să oprească reluarea mineritului la noi acasă, când noi avem nevoie disperată de locuri de muncă”.
Reprezentanţii Sindicatului „Viitorul Mineritului” îşi propun prin această acţiune să le transmită membrilor Comisiei de Analiză Tehnică, a cărei sarcină este să finalizeze evaluarea proiectului minier, precum şi Ministrului Mediului, că prin acţiunea lor autorizată, spaţiul de la minister nu va mai putea fi ocupat abuziv, fără niciun fel de autorizaţie, de către diverse persoane care, sub pretextul ecologismului, organizează mai mult sau mai puţin spontan acţiuni de intimidare.
“Din ce trăiesc aceşti oameni, dacă îşi permit ca ziua în amiaza mare să piardă vremea pe străzi? Noi suntem mineri, nu activişti! Noi ne-am dori să avem de lucru la noi acasă şi să nu fim nevoiţi să venim la Bucureşti, sa nu fim nevoiţi să stăm în fata instituţiilor statului, ca să ne apărăm dreptul la o viaţă mai bună. Dar atunci când acest drept este ameninţat în mod constant de acţiuni de intimidare, nu ne rămâne decât să ne apărăm dreptul de a munci printr-o pichetare paşnică dar de neclintit. Nu facem mitinguri, respingem orice violenţă, nu dorim să deranjăm pe nimeni, ci din contră, dorim să prevenim acţiuni viitoare de intimidare”, a declarat Cristian Albu.
Liderul sindical a mai precizat faptul că minerii ştiu că mineritul modern e sigur, au încredere în legislaţia europeană şi în propria experienţă, de mineri din tata în fiu, aşa cum au încredere şi finlandezii, suedezii, spaniolii şi alţi europeni care lucrează în mine de aur cu tehnologie similară cu cea care va fi la Roşia Montană.
“Este momentul ca guvernul să ia decizia repornirii minei, să nu mai amâne, pentru că noi avem nevoie de locuri de muncă, noi şi copiii noştri. Noi dorim ca mineritul să aibă un viitor, la Roşia Montană şi în alte zone ale României. Noi vrem să transmitem ţării că mineritul creează locuri de muncă şi aduce bani la buget pentru pensii şi salarii.
De astăzi, 19 martie, Roşia Montană este prezentă la Bucureşti, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri”, a declarat Cristian Albu, preşedinte Sindicatul Viitorul Mineritului, Roşia Montană.

Sorin Poparadu

6 Comments

  • foarte bine! trebuie sa isi faca vocea auzita adevaratii oameni din Rosia Montana, nu doar cei care urla ca salveaza dar de fapt incearca sa puna bete in roate.

  • Ma bucur totusi ca ies ei si protesteaza , nu mai vorbeste altcineva in numele lor.Disperarea de a nu avea un loc de munca, bani si nu ai posibilitate de tari normal , te scoate in strada.Greu de acceptat ca nimeni chiar nimeni in ani de zile nu te baga in seama.

  • sa speram ca, de data asta, vocea rosienilor va fi auzita si ca vor putea avea, si ei, macar o viata decenta. Momentan, cu un venit de 180 ron pe luna, nu se poate numi viata decenta.

  • Acelasi lucru il puteau face si opozantii si aici ma refer la modalitate – e vorba de o actiune autorizata. Oamenii astia vor doar sa-si sustina punctul de vedere si nu sunt interesati de dramatizari inutile, de spectacol, de provocat politia si asa mai departe.

  • Si sigur multi dintre noi am iesi in conditiile in care nimeni din tara aceasta nu te baga in seama , degeaba se iese pe strazi si se cere un loc de munca in conditiile in care statul de 15 ani amana un proiect.

  • oamenii aia merita o sansa la o viata mai buna, mai ales cand sansa asta innseamna si o sansa la relansarea economica, si mai aduce si beneficii pentru zona respectiva la pachet

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com