Ministerul Fondurilor Europene: Plata la zi pentru facturilor depuse de beneficiarii de fonduri europene

10 martie 2013 11:550 comments

bani-furati-din-casa-660x528

Beneficiarii de fonduri europene îşi vor încasa la timp banii pentru facturile eligibile datorită schimbărilor implementate în sistem. În trecut s-au îregistrat restanţe la plata facturilor ca urmare a blocării finanţărilor de la Uniunea Europeană. De exemplu, în cazul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) perioada medie de plată a facturilor a fost de aproximativ 70 de zile. Potrivit contractelor de finanţare, sumele datorate beneficiarilor POS DRU ar fi trebuit achitate în cel mult 45 de zile.

“Schimbăm radical abordarea în relaţia cu beneficiarii: vrem ca plata la timp a facturilor să devină regula în sistem, fondurile UE să ajungă cât mai repede la beneficiari şi astfel să susţinem revigorarea economiei. În această lună, Autorităţile de Management pentru şase programe operaţionale vor achita 1,2 miliarde de lei beneficiarilor de fonduri europene”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Autorităţile de Management vor avea la dispoziţie suma menţionată pentru plata facturilor restante ca urmare a aprobării de către Guvernul României a unui împrumut de la Trezorerie. Finanţarea va asigura fondurile de care au nevoie Autorităţile de Management pentru POS DRU, POR , POS Mediu, POS CCE , PODCA  şi POAT.

Cele mai mari sume au fost alocate pentru POR – aproximativ 408 milioane de lei, POS Mediu – 322 de milioane de lei, respectiv POS DRU – 258 de milioane de lei. Fondurile vor fi virate Autorităţilor de Management prin intermediul ministerelor responsabile.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com