Ministrul Educaţiei cere inspectorilor şcolari stabilitate şi flexibilitate în abordarea problemelor din învăţământ

1 februarie 2013 13:050 comments

isj site

În cadrul unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari generali din toată ţara ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a prezentat şefilor de inspectorate deciziile pe care Guvernul le-a aprobat privind organizarea şi desfăşurarea clasei pregătitoare şi le-a cerut acestora să creeze un dialog constructiv şi continuu cu sindicatele, autorităţile locale şi părinţii.
Ministrul a subliniat că înscrierea în clasa pregătitoare rămâne obligatorie, cu respectarea dorinţei părinţilor de a-şi încadra copiii fie la grădiniţă, fie la şcoală, dacă sunt îndeplinite condiţiile de funcţionare. Cu această ocazie, ministrul le-a transmis inspectorilor generali că administrarea sistemului de învăţământ trebuie să se centreze pe stabilitate şi flexibilitate în gestionarea situaţiilor punctuale.
Remus Pricopie a anunţat şi faptul că în data de 7 februarie, la Bucureşti, va avea loc o întâlnire de lucru între conducerea ministerului şi şefii inspectoratelor şcolare judeţene şi ai Caselor Corpului Didactic.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com