Ministrul Toma Petcu: ALDE trebuie sa se consolideze in zona politica de dreapta

23 septembrie 2017 14:540 comments

Ministrul Energiei Toma Petcu s-a întâlnit vineri (22 septembrie) şi sâmbătă (23 septembrie) cu liderii ALDE din Arad şi Alba.

Întrebat cum vede organizaţia ALDE Alba, Toma Petcu a declarat: „O organizaţie unită, solidă, cu ambiţii, este o organizaţie care poate aduce un plus de valoare la nivel central. ALDE vine dintr-o zonă de dreapta şi asta trebuie să facă organizaţia de Alba: să consolideze ALDE ca principal partid de dreapta. Proastele decizii ale PNL începând cu 2014, coordonarea proastă a acestui partid (PNL) cred că sunt motive care mă fac să cred că ALDE se poate consolida în zona politică de dreapta”.

„Dacă nu erau anumite persoane – nu dau nume acum – organizaţia ALDE Alba putea ajunge la 9-10 la sută (n.a. – din voturi la alegerile din 2016). Dacă rezolvăm anumite situaţii, organizaţia poate ajunge în primele 3 din ţară… Dar sunt persoane care nu au înţeles că au fost aleşi (n.a. – în funcţii publice) doar pentru că sunt membri ALDE. Sunt doi consilieri judeţeni care au atacat, nu decizia organizaţiei judeţene, ci decizia Biroului Politic Central. Această hărţuire în instanţă nu e benefică nici pentru partid, nici pentru ei. Mai sunt câteva cazuri în ţară, dar am câştigat în instanţă toate procesele, doar la Alba nu… Nu ştiu ce se întâmplă la Alba Iulia, nu ştiu cum funcţionează justiţia: poate e altul Statutul Aleşilor Publici”, a mai spus ministrul Toma Petcu.

Cei doi consilieri nenumiţi sunt Gheorghe Feneşer şi Ioan Uţiu, care continuă să fie consilieri judeţeni, deşi partidul le-a retras sprijinul, este vorba de conducerea centrală a partidului.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com