Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, despre tragedia din Apuseni: “Ce să-mi reproşez? Să-mi spună cineva să-mi dau demisia şi vorbim”

4 februarie 2014 18:486 comments

combo

La scurt timp după ce procurorii au semnalat că au suspiciunea unei ”conduite culpabile” în cazul ministrilor care aveau responsabilităţi în coordonarea operaţiunii de salvare din Apuseni, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, susţine că nu are nimic să-şi reproşeze şi nici nu are emoţii în privinţa pierderii postului din echipa lui Victor Ponta.

“Ce să-mi reproşez”, a spus Mănescu, care a adăugat că nu are emoţii la Delegaţia Permanentă a PNL de vineri şi că nu crede că îi va cere cineva demisia. Ea a considerat că intervenţia pentru salvarea victimelor accidentului aviatic s-a derulat într-un “timp rezonabil”.

“Nu am emoţii, de ce să am emoţii? Să-mi spună cineva să-mi dau demisia şi vedem, nu mă simt vizată de ancheta procurorilor”, a declarat Mănescu.

Ministrul Transporturilor a precizat că este o speculaţie şi faptul că STS a greşit localizarea aeronavei prăbuşită în judeţul Cluj.

“Nimeni nu a vrut să asculte poziţiile experţilor. Să spunem că cineva de la ROMATSA a greşit şi a această greşeală a condus la moartea a doi oameni, mi se pare exagerat, în condiţiile în care avem toate datele. Mi se pare o lipsă de seriozitate să discutăm , să speculăm, în momentul în care nu avem datele concrete. Coordonatele primite de la ISU au fost reverificate de ROMATSA şi se aflau şi în perimetrul găsit de ROMATSA. S-au făcut speculaţii că STS a dat nişte coordonate eronate, ceea ce eu nu cred că este cazul. Nu cred că STS în mod voit sau cineva în mod voit a trimis coordonate eronate. Este mult să acuzăm oamenii fără fundament”, a subliniat ministrul Transporturilor.

Totodată, ea a adăugat că localizarea nu s-a putut face prin sistemele deţinute de ROMATSA, deoarece antena avionului care putea emite pe frecvenţa 406 şi care putea transmite informaţii la satelitul de la Moscova, s-a rupt în momentul impactului.

În final, ministrul Transporturilor a declarat că nu se simte vizată de ancheta procurorilor.

“A fost o nebunie, nu a fost suficient că a fost un accident tragic, dar a fost folosit într-un mod nepotrivit doar pentru a ataca instituţiile statului. Este o investigaţie în curs despre cauzele accidentului. În cazul acestui accident aviatic nu se întruneau condiţiile pentru comitet interministerial”, a spus Ramona Mănescu.

sursa: gandul.info

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com