Mircea Hava îşi doreşte un post de vicepreşedinte PDL

28 iunie 2012 16:171 comment

Democrat-liberalii s-au mişcat repede după dezastrul de la alegerile locale din 10 iunie. În 14 iunie, toată conducerea partidului, în frunte cu Emil Boc, şi-a dat demisia la presiunea unor lideri marcanţi din partid. Urmează acum convenţia naţională pentru desemnarea unei noi conduceri. Aşadar, toţi liderii democrat-liberali se vor afla sâmbătă, 30 iunie, la Bucureşti, la convenţia care va decide noua conducere a partidului.
După înfrângerea de la alegerile locale, au fost voci în partid care au cerut ca la conducere să fie cei care au obţinut rezultate electorale bune: Gheorghe Falcă (în judeţul Arad), Mircea Hava (Alba), Emil Boc (Cluj), Mihai Stânişoară (liderul de la Caraş-Severin).
Chiar dacă preşedintele PDL Alba, Mircea Hava, a declarat în câteva rânduri că nu doreşte o funcţie prea importantă în PDL care să-i ocupe mult timp, se pare că acesta va candida totuşi pentru o funcţie de vicepreşedinte.
Pentru funcţiile mari (de prim-vicepreşedinte) au fost vehiculate numele lui Cristian Preda, Theodor Baconschi, Dorin Florea, Mihai Stănişoară şi Cezar Preda.
În lupta pentru funcţiile de vicepreşedinte pornesc cu şanse mari: Cristian Boureanu, Silviu Prigoană, Raluca Turcan, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Radu F. Alexandru, George Scripcaru, Traian Igaş, Mircea Hava, Cezar Preda, Florin Popescu, Andreea Paul-Vass.
Funcţiile de vicepreşedinte sunt vizate şi de oameni cu impact public mai scăzut: Gheorghe Tinel, William Brînză, Alin Tişe, Sebastian Bodu, Cristian Petrescu, Marian Jean Marinescu, Petru Luhan, Costică Canacheu, Constantin Ostaficiuc, Alin Trăşculescu sau Irinel Cristu.
Scaunul de secretar general al PDL este revendicat, se pare, doar de Gheorghe Flutur, unul din marii învinşi la alegerile din 10 iunie.
În cursa pentru funcţia de preşedinte al PDL s-a înscris doar Vasile Blaga, văzut ca un potenţial salvator al PDL-ului în anul electoral 2012. Moţiunea Blaga se numeşte „Pentru o societate dreaptă”. Vasile Blaga a declarat că în partid nu sunt probleme între diferitele curente, singurul duşman al PDL-ului fiind USL-ul.
Aşa-numitul grup al reformiştilor (Monica Macovei, Cristian Preda, Sever Voinescu, Toader Paleologu, Theodor Baconschi) nu a propus un candidat propriu la şefia PDL-ului, aceştia nedorind să tulbure apele în partid acum, în an electoral.

Iulian Brok

1 Comment

  • pana-n toamna na-r mai fi mult.puneti-va la punct,abia astept sa vad noutati in curtea pdl.sper intr-o revigorare pentru a putea da o replica pe masura a struto-camilei usl-iste

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com