Mircea Hava: Voi să vorbiţi în 2030, când ajungeţi la Putere

31 mai 2012 16:010 comments

Joi, 31 mai 2012, a avut loc ultima şedinţă a Consiliului Local Alba Iulia în forma sa actuală. Peste 10 zile se vor desfăşura alegeri locale în urma cărora se va desemna o altă configuraţie politică în parlamentul local.
Majoritatea PDL-istă din Consiliul Local a adoptat toate proiectele propuse pe ordinea de zi. Având 14 consilieri, PDL nu apleacă deloc urechea la propunerile, sugestiile şi solicitările venite dinspre consilierii Opoziţiei: 4 – PNL, 3 – PSD.
Cele mai disputate şi discutate puncte de pe ordinea de zi au fost: proiectul privind refuncţionalizarea străzii Tudor Vladimirescu (între Magazinul Unirea şi sediul BCR); revocarea hotărârii de constituire ca parte civilă a CL Alba Iulia în dosarul privind alocarea de fonduri publice clubului de fotbal Unirea Alba Iulia; transmiterea în folosinţă gratuită a Centralei Termice 9 (str. Poligonului) către Biserica Ortodoxă Română.
În ceea ce priveşte proiectul privind refuncţionalizarea străzii Tudor Vladimirescu, consilierul liberal Gabi Pleşa a reproşat faptul că se taie prea mult din spaţiile verzi, aducând în discuţie şi fostul Parc Custozza care a fost distrus în 2011. Răspunsul primarului Mircea Hava a venit promt, pe un ton arogant: „Acolo sunt nişte buruieni şi nişte tuia la care le spuneţi spaţiu verde. În ceea ce priveşte Parcul Custozza, şi-a dat examenul prin miile de oameni care au venit la spectacole. Îmi pare rău că nu am pus nişte copaci pitici, care sunt mai mari decât anumiţi oameni care sunt şi vor rămâne pitici. O să plantaţi voi copaci în anul 2030, când veţi ajunge la Putere. Până atunci…”.
Gabi Pleşa a solicitat amânarea votării acestui proiect pentru a putea fi organizate discuţii publice. Evident, s-a impus punctul de vedere al majorităţii PDL din Consiliul Local, aşadar proiectul merge mai departe, zona va fi „reabilitată” în curând, mărindu-se numărul benzilor pentru circulaţia maşinilor şi realizarea a 60-70 de locuri de parcare noi; prin consecinţă trotuarul pentru pietoni şi zona verde de aici vor fi mult reduse. În mijlocul discuţiilor aprige pe acest proiect, primarul Hava i-a invitat pe toţi consilierii la un şpriţ, aşa, de final de mandat.
Să mai notăm că punctul privind revocarea hotărârii prin care CL s-a constituit parte civilă în dosarul privind finanţarea clubului de fotbal Unirea a trecut la limită: 11-10 pentru revocarea hotărârii, un scor posibil prin trădarea unui consilier PSD. Votul acesta ridică semne de întrebare privind funcţionarea alianţei PSD-PNL, cel puţin în CL Alba Iulia.
Urarea de final a preşedintelui de şedinţă: „Vreau să vă mulţumesc unora pentru colaborare!”, sunt cuvinte care spun totul despre modul cum au fost trataţi în ultimii 4 ani consilierii Opoziţiei din Consiliul Local.
Mircea Hava: „Eu sper să rămânem prieteni, să ne gândim la Oraş, nu la ce zice Dl. Partid, iar în următorul Consiliu Local chiar dacă sunt mai multe femei sper să fie un consiliu cu… cohones”.
Să notăm că în ultimii 4 ani, atitudinea Puterii faţă de Opoziţia din CL Alba Iulia a fost net diferită de modul în care au avut loc şedinţele în CJ Alba, unde consilierilor Opoziţiei li s-a cerut mereu punctul de vedere, unde a existat respect şi înţelegere faţă de punctul de vedere al consilierilor PNL şi PSD.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com