Monica Macovei a pus ochii pe Victor Ciorbea!

10 ianuarie 2017 19:550 comments

Cer opoziției din Parlamentul României să înceapă demersurile parlamentare pentru demiterea actualului Avocat al Poporului, Victor Ciorbea.

Condamnatul Dragnea a convocat sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților pentru ca Guvernul să poată da ordonanțe de urgență. Nu este nimic extraordinar de dezbătut și adoptat în Camera Deputaților, ci este un artificiu pentru ca prim-ministrul Grindeanu să poată pune în aplicare ordinele de la partid.

Politicienii au însă un motiv real de a-și întrerupe vacanța pentru o sesiune extraordinară a Camerei Deputaților și a Senatului: demiterea Avocatului Poporului, Victor Ciorbea. O sesiune extraordinară cu un singur punct pe ordinea de zi, anunțat în mod transparent, și care, cu certitudine, răspunde așteptărilor publice.

Victor Ciorbea nu mai poate rămâne în funcția de Avocat al poporului și, în același timp, să fie avocatul PSD și al penalilor din Parlament. Ce au în comun interesul public și probleme cetățenilor cu interesele unui condamnat, astfel încât să justifice demersul lui Victor Ciorbea de a ataca la Curtea Constituțională legea care nu permite unui condamnat penal să fie ministru sau prim-ministru?

Amintesc că Victor Ciorbea a fost numit Avocat al Poporului, la propunerea lui Victor Ponta, fără consultare publică și fără transparență, și chiar cu încălcarea promisiunilor făcute Comisiei Europene în 2012, care cerea ca Avocatul Poporului să se bucure de un sprijin transpartinic al partidelor politice  și să fie numit printr-un proces de numire transparent și obiectiv. 

 

În urmă cu mai bine de 2 ani, ceream Parlamentului să îl revoce din funcție pe Victor Ciorbea, care a acționat în mod evident împotriva intereselor poporului. De exemplu, nu a atacat la CCR Ordonanța de Urgență care a permis migrația primarilor pentru 45 de zile, nu a răspuns solicitărilor societății civile de a ataca la CCR Statutul senatorilor și deputaților, în care există un articol care a permis ca Dan Șova să rămână cu imunitate.

Păstrarea lui Victor Ciorbea în funcție este doar dorința politicienilor penali, și nicidecum dorința poporului.monica-macovei-candideaza-la-presidentie

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com